Wannabes: Belgische rockfotografie op de iPad

Wannabes is een foto-app voor de iPad vol mooie foto's van concerten die in België worden gehouden. De Belgische fotografen schieten veel platen op allerlei podia die je op allerlei manieren kan doorzoeken.

Wannabes concertfotografie iPadDe Wannabes is een groep Belgische fotografen die er (professioneel uitgevoerde) hobby van maakt om concerten te bezoeken en de artiesten fraai op de foto te zetten. Ze hebben nu een geheel gratis iPad-applicatie uitgebracht waarin ze de mooiste foto’s van hun laatste concerten publiekelijk maken. De fotocollecties gaan tot ver terug en zijn te doorzoeken op actualiteit, populaireit, artiest en per podium.

In het tabblad ‘Your artists’ kun je bovendien de fotocollecties zien van artiesten die zich ook op de muziekspeler van je iPad bevinden. Een zoekfunctie maakt het aantal manieren waarop je door de ontzettend grote hoeveelheid foto’s kan speuren compleet. Van elk optreden zijn er al snel acht foto’s beschikbaar. Met een swipe ga je naar de volgende of vorige foto. Liggende en staande foto’s staan gewoon door elkaar heen. Met een tik op het beeld verdwijnt de interface om een foto, maar helaas zijn de foto’s vaak nèt niet fullscreen. Wannabes concertfoto uitvergrootDaardoor zie je er nog kleine zwarte balken omheen als je hem wilt print-screenen met de iPad (homeknop en bovenknop eventjes tegelijk indrukken) en als achtergrond van de iPad wil gebruiken.

Wel kan je elke foto als favoriet aanduiden. Je ziet ze dan terug in het tabblad ‘Starred’ in de applicatie. Daar staan alleen de foto’s die jij gefavoriet hebt, en dus niet gehele fotocollecties. Daardoor mist helaas wel de artiestennaam in één oogopslag. Onder de knop Actions vind je andere opties naar aanleiding van een foto. Je kan een plaat tweeten, delen op Facebook, informatie over de artiest vinden op Last.fm en meer zien van de artiest, de fotograaf of het podium.

De Wannabes kunnen optredens in België fantastisch fotograferen. Dat maakt deze gelijknamige app een goede manier om een concert nog even na of her te beleven.

Downloaden: Wannabes (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2011, 17:13
Categorieën Belgische apps, Fotografie en video, Muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.