‘iOS 6 krijgt Facebook like-knop in de App Store’

Vanaf iOS 6 zal er in de App Store een like-knop staan, waarmee je kunt laten zien wat je van een app vindt. Dit beweert 9to5Mac op basis van bronnen. Deze knop maakt deel uit van de Facebook-integratie in iOS 6.

Facebook integratieDe Facebook-integratie in iOS 6 zal het onder andere mogelijk maken om iPhone-apps in de App Store te liken. Daarnaast heeft de integratie erg veel gemeen met die van Twitter, die in iOS 5 debuteerde. Dit vertellen bronnen tegenover 9to5Mac. Facebook zal op verschillende plekken in iOS 6 te vinden zijn, waardoor je bijvoorbeeld foto’s naast Twitter ook naar Facebook kunt sturen.

Apple zal bij iedere App in de App Store een like-knop zetten, waar gebruikers op kunnen drukken wanneer ze een interessante applicatie zien. De apps die je van een like voorziet worden vervolgens naar je timeline gestuurd, zodat je vrienden deze ook kunnen bekijken. De App Store in iTunes op de pc of Mac biedt al een tijdje iets soortgelijks: daar kun je een app delen op Facebook of Twitter, door op het pijltje naast de downloadknop te drukken. Deze gedeelde apps worden echter niet van een like voorzien.

Net als bij Twitter kunnen gebruikers inloggen op Facebook vanuit het instellingen-scherm van de iPhone. Hierdoor hoef je niet nog eens met Facebook in te loggen wanneer een app daarvoor vraagt. In theorie zou je niet meer naar de Facebook-app gestuurd worden om in te loggen.

9to5Mac noemt de Facebook-integratie in iOS 6 vergelijkbaar met die van Twitter in iOS 5. TechCrunch vergeleek de integratie vorige week ook al met Twitter, maar maakte daarbij een kanttekening: omdat Facebook met veel meer permissies werkt, zou het proces achter het plaatsen van een bericht vanuit iOS een stuk complexer zijn. Beide bronnen baseren zich op bronnen: we weten vermoedelijk pas na WWDC wat iOS 6 zal bieden. Tim Cook suggereerde tijdens een interview op de All Things D-conferentie wel dat er grote plannen met Facebook zijn.

Bovenstaande screenshot is een mockup gemaakt in opdracht van 9to5Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2012, 15:22
Categorie Uncategorized
Onderwerpen facebook, ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.