IM+ neemt Fone over en biedt binnenkort gratis videobellen aan

Het bedrijf achter de messaging-app IM+ voor de iPhone heeft de ontwikkelaar van Fone overgenomen. Binnen twee weken moet de nieuwe applicatie IM+ Video online staan.

IMplus Video iPhone iPod touchEen interessante overname in de wereld van app-ontwikkelaars. SHAPE Services, de ontwikkelaar achter de populaire instant messaging-applicatie IM+ voor de iPhone en andere systemen, heeft de ontwikkelaar van Fone overgenomen. Dat is een gratis applicatie waarmee je gratis kan bellen naar Facebook-vrienden. De deal moet over twee weken al IM+ Video opleveren, een nieuwe iPhone-app waarmee je gratis kan videobellen met een Facebook-account.

Omdat het sociale netwerk Facebook zowel ingeburgerd is op de computer als op de mobiele telefoon, maakt IM+ Video het dadelijk mogelijk om van computer naar mobiel te chatten, bellen en videobellen. Andersom geldt dat natuurlijk ook. Net als Fone en IM+ zal de dienst gratis zijn. IM+ heeft ongeveer 12,5 miljoen geregistreerde gebruikers.

Met de overname van het in Hong Kong gevestigde Crisp App zou volgens Techcrunch 200.000 dollar gemoeid zijn. Volgens IM+ directeur Igor Berezovsky zal Crisp App’s oude applicatie Fone niet uit de App Store verwijderd worden.

Videobellen op de iPhone is al langer mogelijk met bijvoorbeeld FaceTime of cross-platform met de gratis applicatie Fring. Ook Google zet er hoog op in. De toepassing ‘Hangout’ waarmee je kan videobellen met tien man, speelt een belangrijke rol in hun nieuwe sociale netwerk Google+.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2011, 16:36
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen bellen, direct messaging, facebook, videochat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.