Green Screen Movie FX: green screen op de iPhone

Green Screen Movie FX voor de iPhone en iPod touch laat je filmen met een green screen en verandert de achtergrond nog tijdens de opname.

Green Screen Movie FX iPhone iPod touchHet is al decennia lang een veelgebruikte truc in de filmwereld en nu is hij ook op zakformaat op de iPhone voorhanden: het green screen. Dat is een truc waarmee je een achtergrond in een effen kleur vervangt door een levendige achtergrond, zodat het lijkt alsof je ergens anders bent. De pas verschenen applicatie Green Screen Movie FX doet dit voor een hele kleine prijs. Dat wordt gedemonstreerd aan de hand van een video.

In de video worden drie Playmobil-poppetjes tegen een achtergrond van gekleurd papier gezet. Een green screen hoeft niet perse groen te zijn; als het maar een kleur is die niet bij de hoofdrolspelers terugkomt. De camera – in dit geval de iPhone – detecteert de kleur en vervangt die met een achtergrond die je zelf hebt ingesteld.

Als achtergrond kun je kiezen uit een eigen video uit de camerarol of de dertien verschillende decors die bij de applicatie worden geleverd. Daaronder zitten onder andere een vuurwerkshow, een strand, watervallen en een explosie in slow-motion. De opnameresolutie en de RGB-waarden kunnen eveneens aangepast worden.

Gemaakte video’s zijn direct te delen via Facebook of e-mail. Ook kan een bestand worden opgeslagen in de camerarol of in Dropbox. Wie graag een volledige video monteert op de iPhone, kan na het opnemen in Green Screen Movie FX verder met monteren in bijvoorbeeld Splice.

Downloaden: Green Screen Movie FX (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2011, 15:46
Categorie Amusement
Onderwerpen filmen, monteren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.