Game-update: Toki Tori goedkoop, beelden van Warm Gun, Drop Doom en Smack that Gugl

Alle waar naar zijn geld op de iPhone en iPod touch: Smack that Gugl en Drop Doom zijn gratis en aardige spellen, maar Toki Tori is 79 eurocent duurder en mag zich een echte spelervaring noemen.

GU MA Toki Tori iPhone headerIn de App Store is het gezegde ‘alle waar naar zijn geld’ behoorlijk in het slop geraakt. Je kan er games downloaden voor 79 eurocent en er uren mee onderweg zijn en er zijn eveneens de grootste onzin-apps te vinden die zomaar 15 euro van je rekening afschrijven. Vandaag houden we het gezegde echter in stand in de Game-update. De vandaag gratis spellen Smack that Gugl en Drop Doom zijn namelijk heel aardig, maar voor eenderde biertje (of een zak chips) meer haal je een topper van eigen bodem in huis.

Nederlands trots vandaag goedkoop

GU MA Toki Tori iPhone iPod touchOké, het is geen game in het kaliber van Killzone 3 op de PlayStation 3, maar Nederland heeft nog een trots op gamegebied: Toki Tori. Het gele kuiken puzzelt al een tijd rond op de iPhone en iPod touch. Twee jaar geleden recenseerden we het al en gaven we het een 8, maar vandaag koop je pas echt kuikens voor je geld. Het spel kost doorgaans 2,39 euro, maar vandaag is ‘ie 79 eurocent en daar krijg je een hoop moois voor terug. Er zijn maar liefst 80 levels verspreid over 4 werelden. Er zijn meer iPhone-spellen die met zo’n aantal pronken, maar daarin doe je meestal niet een dik kwartier uur over een uitdaging. In Toki Tori kan dat maar zo. Het waggelende eigeel heeft verschillende power-ups in een beperkt aantal waarmee de uitdagingen in een level opgelost kunnen worden. Het kan echter echter fink je brein breken. Waar zet je de telepoort in, waar bouw je een bruggetje? Een na onze recensie geïntroduceerde terugspoel-functie maakt het gelukkig weer wat vergeeflijker allemaal. De besturing zal je in ieder geval nooit in de steek laten. Iedereen kan het spelen. Het is echt… komt ie… een eitje.
Downloaden: Toki Tori (vandaag €0,79, anders €2,39)

Vandaag gratis: Drop Doom

GU MA Drop Doom iPhone iPod touchBedenk je dit eens: Doodle Dump, maar dan horizontaal. “OM%ˆFG*(&(juice,” moet de ontwikkelaar gedacht hebben, “Dat nog niemand anders dat gedaan heeft!” En daar was de reden voor het bestaansrecht van Drop Doom. Het mannetje en de tekeningen op het scherm zijn een soort wit krijt op een donkergrijs schoolbord. Terwijl het scherm langzaam naar een kant toetrekt, moet je ervoor zorgen dat je op de witte streepjes landt en blijft landen. Sommige gaan kapot, anderen liggen verraderlijk buiten bereik. Dat is echt het kunstje van Doodle Jump, alleen spring je hier niet naar boven, maar naar rechts. Ondertussen kan je wapens oppakken die je kan inzetten tegen gevaar, maar die dingen liggen vaak op willekeurige rotplekken en die moeite kan je je beter maar besparen. Een highscore-spelletje voor degene die na Doodle Jump nog meer om springen staat te springen.
Downloaden: Drop Doom (vandaag gratis)

Vandaag gratis: Smack that Gugl!

GU MA Smack that Gugl iPhone iPod touchAlsof het vandaag internationale highscore spelletjes-dag is blijven we even in het circuit van de hersenloze highscorejagers. In Smack that Gugl verschijnen schattige, klei-achtige mannetjes in beeld die je plet met een druk van de vinger. Dat moet je in veel gevallen zo snel mogelijk doen, maar er zijn ook geïnfecteerde blobjes die je niet mag aanraken als je score je lief is. Vijf missers en je ligt eruit! Zelfs als je helemaal geen fan bent van whack-a-mole spelletjes, is Smack that Gugl best het proberen waard. De aankleding met de schattige kreunende blobjes (ze hebben wel wat weg van de blobjes uit… De Blob) is aardig en het is ook erg geinig dat ze een kleiachtige vlek nalaten op het scherm. Zo raakt het beeld alsmaar voller als je verder plet.
Downloaden: Smack that Gugl! (vandaag gratis)

Trailer van de Dag: Warm Gun

De shooter Warm Gun is al een flinke tijd geleden aangekondigd. Op papier heeft ie veel mee: het spel valt in het populaire first-person shooter genre waarbij je alles door de ogen van de hoofdpersoon ziet, het maakt gebruik van de Unreal Engine-techniek en in tegenstelling tot het onlangs uitgebrachte Dream:scape, mag je hierin wél losgaan met kogels en schietijzers. Daarbij beperkt het spel zich ook niet tot een speelstand voor eenzamen, maar heeft het een online multiplayer aan boord. Als het spel in de zomer dit jaar moet uitkomen, heeft het 5 speelvelden en 12 wapens om de spelers voor te schotelen. Het zal verschijnen voor de iPhone, iPod touch en iPad en heeft een eigenzinnige hedendaagse western-sfeer. De eerste screenshots zijn te vinden op TouchAlicious. Let op: onderstaande trailer komt van de PC-versie!

Iedereen, Game-update!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2011, 18:31
Categorie Games
Onderwerpen doom, iculture speelt, toki tori

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.