iHealth verkoopt multifunctionele iPhone-weegschaal

iHealth verkoopt een nieuwe iPhone-weegschaal die meer statistieken kan meten. Twee nieuwe bloeddrukmeters zijn in staat om draadloos je bloeddruk te meten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iHealth scaleiHealth heeft een nieuwe variant van hun weegschaal uitgebracht, die volgens de makers naast gewicht ook lichaamsvet, vetvrij lichaamsgewicht, spiermassa, botmassa, lichaamsvocht, viscerale vetpercentages en dagelijkse calorie-inname belooft te meten. Daarnaast zou de weegschaal kunnen zien wie er op dat moment op staat, waardoor resultaten in de app op de juiste plek worden opgeslagen. De weegschaal stuurt informatie naar de app iHealth MyVitals, die ook vernieuwde bloeddrukmeters van de fabrikant ondersteunt.

De nieuwe weegschaal kan volgens iHealth meer uit een weging halen. Het eerder verschenen hulpmiddel liet enkel gewicht zien in de app, waar vervolgens een conclusie over werd getrokken met behulp van je Body Mass Index. Hoe de vernieuwde weegschaal zaken zoals calorie-inname precies meet is nog niet duidelijk: mogelijk verwijst de fabrikant naar opties in de app, waarbij je bij een weging je eerdere maaltijden invult. Dit was ook al mogelijk in de app voor de eerdere iHealth-weegschaal. Volgens iHealth werkt de weegschaal ook zonder app.

Wireless BloeddrukDe twee nieuwe bloeddrukmeters maken gebruik van Bluetooth, waardoor je niet langer een aparte dock nodig hebt om je bloeddruk te meten. Beide lijken in functie grotendeels gelijk, met één wezenlijk verschil: de ene band is bedoeld voor om je pols, terwijl je de ander om je bovenarm hangt.

Je kunt de nieuwe weegschaal bestellen voor 110 dollar. De bloeddrukmeters worden verkocht voor 80 en 100 dollar. Voor verzending naar Nederland of België ben je maar liefst 40 dollar aan verzendkosten kwijt.

Downloaden: iHealth MyVitals (gratis)
Meer info: iHealth Labs

Via iLounge.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2012, 19:04
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen gezondheid, weegschaal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.