Snipper 3.0: filmen met kleurenfilters in Nederlandse iPhone-app

De Nederlandse video-app Snipper voor de iPhone is vernieuwd en geeft je nu keuze uit zeven kleurenfilters voor het filmen.

Snipper iPhone iPod touch Nederlandse video-appDe Nederlandse iPhone-app Snipper, waarmee je videomomenten kan opnemen en kan delen met andere gebruikers, heeft een grote update gekregen naar versie 3.0. Die maakt het mogelijk dat je voortaan zeven verschillende kleurenfilters kan gebruiken op de video’s van maximaal een minuut. Ontwikkelaar Serramedia is er verder onveranderd trots op dat ze een partner-app van The Voice of Holland is. Zo kan je in de applicatie videokanalen van juryleden Marco Borsato, Nick en Simon, Trijntje Oosterhuis en Van Velzen bekijken.

Net als bij alle andere kanalen, kan je je erop abonneren om op de hoogte te blijven van de laatste video’s van iemand – zoals anderen ook jouw video’s kunnen volgen. Maar: je bepaalt zelf wie je video’s mogen volgen. Als je het besloten wilt houden, mag dat ook. Dat was zelfs een van de belangrijke insteken bij de uitgave van Snipper en een punt waarop de app zich onderscheidt van YouTube.

Je kan de nieuwe kleurenfilters niet verwisselen tijdens het filmen, maar daarvoor kan je er eenvoudig met een horizontale veeg tussen schakelen. De kwaliteit van de filters is wisselend: van een simpel effectje waarmee alles moet lijken op een duidelijk computergemaakt schilderij, tot een imposant zwart-wit filter met lekker veel contrast.

Snipper videokanalen iPhone Snipper kleurenfilter Jim iPhone

Andere vernieuwingen zijn een verbeterde integratie van Twitter en Facebook in de app, een herontwerp voor enkele schermen voor het grotere scherm van de iPhone 5 en kleine nieuwe functies. De belangrijkste daarvan is dat je het wachtwoord kan resetten van uit de app zelf – iets waar veel applicaties een voorbeeld aan mogen nemen.

Downloaden: Snipper (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2012, 17:36
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen filmen, sociale netwerken, televisie, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.