iBottle voor iPhone: met onbekenden chatten via flessenpost

iBottle is een applicatie voor de iPhone en iPod touch waarin je met volstrekt onbekenden aan de praat kan raken. Dat gebeurt aan de hand van virtuele flessenpost.

iBottle iPhone iPod touch chat appWhatsapp mag dan een populaire en eenvoudige manier zijn om gratis te communiceren, maar laat het tijdens het lezen van berichten ontspannende zeegeluiden horen? Nee! Daar ligt het gat in de markt voor iBottle, een app die je uitnodigt berichten uit te wisselen met onbekenden via virtuele flessenpost. Je hoeft maar even rond te hangen op een strand om aangeschreven te worden door de volgende persoon die zijn of haar bericht de wereld in slingert.

‘Rondhangen op het strand’ is misschien niet helemaal de goede benaming. iBottle flessenpost zoekenJe kan door een stilstaande achtergrondfoto van een strand swipen terwijl je luistert naar een sample van aanspoelende golven en een pianomuziekje dat om de paar seconden dezelfde noten speelt. De reclamebalk bovenin beeld maakt het zomerse strandgevoel helemaal af. Toch zul je met de vinger over de achtergrond bewegen om een nieuwe fles uit het water te vissen. Immers, daarvoor kom je naar het strand toch, contacten leggen met onbekenden?

Voordat je aan het schrijven slaat, kun je een profielfoto, geslacht en nickname aangeven. Desgewenst is een profielomschrijving ook mogelijk. Je hoeft je niet te registeren bij iBottle, noch vraagt de app je jouw account te verbinden met een sociaal netwerk. iBottle flessenpost gooienHet wereldje van iBottle staat op zichzelf. Een wereldje waarin de heftigste opties zijn om de kleur van je fles en het briefpapier in te stellen.

Het heeft iets, totaal niet weten met wie je dadelijk aan de praat raakt. Het vervult dezelfde hang naar nieuwsgierigheid als een dienst als Chatroulette en heeft vast ook haar potentiële vunzigheid, maar in iBottle wordt het zo smerig als je het zelf maakt. Naast de knop om een bericht weg te gooien, kun je meteen iemand blokkeren. Tot dusver is de sfeer erg gemoedelijk. Wel is het wat rustig op het strand. Maar ja, wat wil je met zo’n zomer.

Downloaden: iBottle (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2011, 17:30
Categorie Amusement
Onderwerpen chatten, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.