MiniMash: 8-bit iPhone-app voor de beginnende DJ

MiniMash is een simpele, bijzonder vormgegeven muziekmix-app die vooral beginnende mixers op weg helpt. De iPhone-app neemt je veel werk uit handen.

MiniMashLang voordat Apple GarageBand uitbracht voor de iPad, stikte het in de App Store al van de muziek-apps. Vooral DJ’s kunnen hun geluk niet op met de iPhone, dankzij een groot assortiment aan remix-programma’s. MiniMash is de nieuwste beschikbare smaak en onderscheidt zich op twee punten: de app zit aangenaam simpel in elkaar en is in een 8-bit-stijl vormgegeven.

MiniMash laat je muziek uit je eigen iTunes-bibliotheek gebruiken voor je mixes. Je moet deze nummers één voor één importeren, omdat de app ze eerst wil analyseren. Je kunt per mix twee nummers laden, die ieder terechtkomen in een van de dual decks in de app. Het daadwerkelijke mixen begint daarna.

MiniMashNummers worden gemixed met slechts een paar grote, centraal geplaatste knoppen. Links- en rechtsonder bevinden zich de geladen tracks, die je ieder kunt pauzeren of veranderen door op de plaat te drukken. De knoppen hiertussen worden gebruikt om het mixwerk te leveren terwijl je het tempo van het nummer bovenaan kunt tweaken. Het aantal opties onder je vingers is een stuk miniemer dan je tegen zou komen op een echte mixtafel. Dit compenseert de app door flink wat werk van je uit handen te nemen: het aanpassen van pitch en tempo van een nummer ten opzichte van de andere track gebeurt bijvoorbeeld automatisch.

Omdat je aardig wat uit handen moet geven, vermoeden we dat MiniMash vooral interessant zal zijn voor beginnende DJ’s. Ben je eenmaal op gang gekomen, dan kun je later altijd op een uitgebreidere app overstappen zoals djay.

Downloaden: MiniMash (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2011, 15:30
Categorie Muziek
Onderwerpen dj, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.