Acquire voor iPhone: foto’s maken en meteen doorsturen naar Photoshop

Acquire for Photoshop is een doeltreffende applicatie voor de iPhone en iPod touch waarmee foto's eenvoudig naar Adobe Photoshop CS5 kunnen worden verstuurd. De app kan meerdere connecties tegelijk aan.

Acquire foto versturen naar PhotoshopAcquire is een nieuwe foto-app voor de iPhone en iPod touch. Het waagt zich niet aan filters en simpele aanpassingen, maar laat de bewerking aan een écht fotobewerkingsprogramma over. De app zet vers of eerder geschoten foto’s direct door naar Photoshop CS5. Dat gebeurt met behulp van Adobe’s Remote Connect-modus, waarna een foto na verzending via Wi-Fi meteen bewerkt kan worden in Adobe’s befaamde fotobewerker.

In de App Store-omschrijving van de applicatie is te lezen wat de makers als probleem ervoeren in andere apps om foto’s mee te bewerken: de definitieve, bewerkte foto wordt als zodanig opgeslagen en het origineel is daarna niet meer terug te vinden. Photoshop CS5 heeft allerlei simpele mogelijkheden om verschillende versies van een foto op te slaan, inclusief het origineel. Acquire for Photoshop iPhone fotoalbumBovendien is de bewerker met al haar gereedschappen een stuk uitgebreider dan de meeste apps. Ook kan het handig zijn om de kwaliteit van een iPhone-foto meteen om een groter scherm te beoordelen. Dat zijn de specialiteiten die Acquire biedt.

Standaard kunnen foto’s alleen via het lokale Wi-Fi netwerk, waar de desktop en de iPhone op zijn verbonden, verstuurd worden. Doormiddel van een statisch IP of een VPN-verbinding kunnen foto’s ook vanaf de gehele wereld doorgestuurd worden naar bijvoorbeeld een eindredacteur. Voor zakelijk gebruik is Acquire sowieso een aardige optie, omdat er meer verbindingen tegelijk kunnen bestaan tussen Acquire en Photoshop.

Downloaden: Acquire for Photoshop (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2011, 20:45
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen adobe, photoshop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.