Hoofd PlayStation: ‘Gaming binnen tien jaar van Apple’

Apple zou wel eens de grootste speler op gamegebied kunnen worden, denkt Phil Harrison van Sony PlayStation Amerika. Zij marsen vooraan met online opslag en verkoop van computerspellen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Phil Harrison met PlayStationNintendo, Microsoft en Sony zijn over tien jaar waarschijnlijk niet meer de grootste spelers in de gamesindustrie. De kans is vrij groot dat Apple die positie inneemt met iOS. Dat zegt Phil Harrison in het journalistieke gamesmagazine EDGE. Harrison stond jarenlang aan het hoofd van Sony’s Europese PlayStation-tak. “Je ziet een spel, drukt een knop en het staat op je apparaat. Games kopen gaat zo elegant in de App Store dat de concurrentie moet uitkijken niet snel als antiek aan te voelen.


Volgens Harrison werkt het ook in Apple’s voordeel dat ze geen winkelketens tevreden hoeven te houden en dat ze zo kunnen gaan en staan waar ze willen. Diezelfde winkels dreigen bijvoorbeeld geen Xbox 360 of PlayStation 3 meer te verkopen als hun fabrikanten zeggen dat hun focus komt te liggen op de verkoop van digitale spellen. Op de iOS waren er in eerste instantie al geen fysieke games te kopen, dus winkelketens verliezen er niks mee als de App Store zelf meer games verkoopt.

De voormalig topman zei ook dat lokale opslag over twee decennia slechts nog een grap is en dat de browser tegen die tijd nagenoeg onzichtbaar zal zijn. Dat zijn twee ontwikkelingen die bij Apple al in volle gang zijn met iCloud en de App Store. Bovendien sluit het aan bij Flurry’s recente onderzoek dat apps op mobiele systemen nu al populairder zijn dan mobiel internetten. Harrison verwacht dat de grootste vernieuwingen in gaming op mobiele platformen zullen plaatsvinden. Wel is het wellicht mogelijk dat Microsoft en Sony vanaf hun volgende spelcomputer óók hoofdzakelijk inzetten op digitale verspreiding. Nintendo zou volgens Harrison later volgen omdat zij net een nieuwe console hebben aangekondigd: de Wii U.

Via Electronista

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.