Google Voice voor iPhone eindelijk in de App Store

De officiële Google Voice-app is na een lang traject eindelijk goedgekeurd door Apple.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

google voice appDe officiële Google Voice-app heeft na maanden vertraging eindelijk goedkeuring van Apple gekregen. Eerder werden Google Voice-applicaties afgekeurd en de Amerikaanse toezichthouder FCC stelde zelfs een onderzoek in of Apple misschien bang was voor oneerlijke concurrentie, door de app tegen te houden. Apple beweerde echter dat het reviewen van de app gewoon wat langer duurde dan gebruikelijk, maar Google koos er intussen wel voor om Google Voice als webapplicatie uit te brengen en er bleek later dat Apple de app wel degelijk had afgewezen.

Halverwege september, toen de regels voor de App Store werden versoepeld, werden Google Voice-applicaties van externe partijen toch gaandeweg weer goedgekeurd. De Google Voice-applicatie is momenteel alleen interessant voor Amerikanen en voor mensen die op alternatieve wijze een Google Voice-nummer in bezit hebben gekregen. Officieel is Google Voice alleen in de VS gelanceerd.

Met Google Voice heb je één centraal nummer voor al je communicatie. Of je nu thuis, op je werk of onderweg bent: je bent altijd via hetzelfde nummer bereikbaar. Met de Google Voice-app kun je natuurlijk gewoon bellen, ook naar internationale nummers buiten de VS voor een gunstig tarief. Maar je kunt er ook gratis sms-berichten mee versturen naar Amerikaanse nummers en de app zet voicemailberichten naar geschreven teksten om. De app werkt met push notificaties, zodat je een waarschuwing krijgt wanneer er een nieuwe voicemail of een nieuw tekstbericht binnenkomt. Bij het bellen maakt de Google Voice-app gebruik van Direct Access Nummers, zodat het lijkt alsof je met een gewoon telefoonnummer belt.

Downloaden: Google Voice (gratis – Amerikaanse App Store)
Tipgever: Normalis666

google voice

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2010, 0:21
Categorie Diensten
Onderwerpen google, telecom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.