Google Voice-applicatie GV Connect goedgekeurd door Apple

Apple heeft GV Connect goedgekeurd, een app waarmee je Google Voice op de iPhone kunt gebruiken.

google voiceApple verbood tot voor kort alle iPhone-apps waarmee je Google Voice kunt gebruiken. Maar omdat de richtlijnen voor de App Store zijn versoepeld krijgen de apps een tweede kans. GV Mobile, de webapp VoiceCentral en de officiële app van Google zijn daarbij vooral in het nieuws geweest. Het leidde zelfs tot een onderzoek van de FCC of Apple wel correct bezig was. Een wat minder bekende Google Voice-app is deze maand nu als eerste goedgekeurd. GV Connect is een $2,99 kostende applicatie waarmee je Google Voice-gesprekken op de iPhone kunt voeren.


Dankzij de versoepelde regels hebben ook andere ontwikkelaars opnieuw een gok gewaagd en hun app opnieuw ingediend. Apple stuurde zelf e-mails rond, waarin ze de ontwikkelaars in het vooruitzicht stelden dat de app nu wel goedgekeurd kan worden.

gv connectBij Google Voice is het handig om een echte app te hebben (in plaats van een webapp) zodat je bijvoorbeeld push notificaties kan krijgen wanneer er een gesprek binnenkomt. Ook kun je vanuit een app rechtstreeks toegang krijgen tot het adresboek.

Google Voice is een telefoondienst van Google, waarmee je via één nummer bereikbaar bent. De dienst is officieel alleen beschikbaar in de VS, maar wie moeite doet kan ook vanuit andere landen wel zo’n nummer in handen krijgen.

Downloaden: GV Connect (€2,39 – Google Voice-nummer vereist)

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 september 2010 om 10:07
Onderwerp
Categorie
Diensten

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.