Belgische trein-app SNCB/NMBS Train Info voor iPhone gelanceerd

De Belgische spoorwegen NMBS/SNCB heeft een officiële iPhone-applicatie gelanceerd, waarmee je reizen met trein, bus en metro kunt plannen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

trein belgieDe Belgische vervoersmaatschappij NMBS heeft een iPhone-applicatie gelanceerd met de reistijden en informatie voor de Belgische treinen. De app heeft de welluidende naam ‘SNCB Mobility Train Info Services’ (in de internationale App Stores) en ‘Train Info Services by NMBS Mobility’ (Nederlandstalige App Stores) gekregen en levert je een volledig overzicht van alle beschikbare openbaar vervoerinformatie. De app ondersteunt meerdere vervoersmiddelen: naast de trein kun je ook bus en metro plannen. Verder biedt de app een mogelijkheid om de dichtstbijzijnde haltes op de zoeken via de GPS-functie van je iPhone. Vervolgens berekent de app de snelste reisweg tussen stations of van deur tot deur.


Vertrektijden van de bus of trein zijn meteen voorhanden, waarbij voor de treinreizen zoveel mogelijk realtime informatie wordt gebruikt. Bij vertragingen zou dit dus ook in de app meteen aangepast moeten zijn.

nmbs-iphone

Eerder speelde er een conflict rond een app en een website, die de informatie van de Belgische Spoorwegen (NMBS/SNCB) op de iPhone aanboden. De app Trein België werd uit de App Store gehaald en later zetten de Belgische Spoorwegen ook de beheerder van de mobiele website iRail.be onder juridische druk om te stoppen. De redenering daarachter was, dat het niet zonder toestemming was toegestaan om reisinformatie van de website te halen.

In Nederland kennen we sinds jaar en dag de bekende app Trein (€0,79) en NS Reisplanner Xtra (gratis) speciaal voor de Nederlandse treindienstregeling.

Downloaden: SNCB Mobility Train Info (gratis)
Tipgever: Jeroen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.