Google Plus Photo Importer voor iPhone: foto’s importeren in Google+ vanuit Flickr, Facebook, Instagram en Photobucket

Google Plus Photo Importer is een app waarmee je foto's naar Google+ kunt importeren uit diensten als Facebook, Flickr, Instagram en Photobucket. De app is gemaakt door derden, niet door Google zelf.

google plus photo importerGoogle Plus Photo Importer is een niet-officiële app waarmee je foto’s in Google+ kunt importeren. De app ondersteunt het importeren van foto’s van Facebook, Instagram, Flickr en Photobucket. Handig voor mensen die willen overstappen naar Google+, maar er tegenop zien om alle foto’s handmatig te kopiëren. Je geeft aan welke foto’s je wilt overzetten en de app doet de rest. Voor het importeren van tientallen foto’s heeft de app nog geen minuut nodig. Dit is overigens niet afhankelijk van de beschikbare bandbreedte.

google-plus-photo-importer-iphoneAlles gebeurt namelijk in de cloud en daarbij is een snelheid van wel 100 foto’s per minuut mogelijk, zo belooft de ontwikkelaar. Foto’s van Flickr worden bijvoorbeeld rechtstreeks ‘overgepompt’ naar Google+ zonder dat ze eerst naar jouw toestel gedownload hoeven te worden. De snelheid wordt dus bepaald door de snelheid waarmee de servers van Flickr en Google+ verbinding met elkaar kunnen maken.

Bij het opstarten krijg je een scherm met de vier beschikbare services die worden ondersteund: Facebook, Flickr, Instagram en Photobucket. Met één tap selecteer je meerdere foto’s of alle foto’s in een album, waarbij ook metadata zoals titels en beschrijvingen worden meegenomen. Daarna geef je aan dat het importeerproces van start kan gaan. De app is gemaakt door een externe ontwikkelaar, Dropico Mobile, en dus niet door Google zelf.

Downloaden: Google Plus Photo Importer (€0,79)

https://www.youtube.com/watch?v=3LIaCOS1Sn8&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2011, 12:49
Categorie Fotografie en video
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.