Procreate 1.5: teken-app bomvol verbeteringen, tijdelijk goedkoop

De nieuwste update van Procreate draagt een flink aantal updates met zich mee, zoals een HD canvas en psd-export.

ProcreateToen we in april dit jaar voor het eerst schreven over Procreate, konden we het niet laten om laaiend enthousiast te zijn. Deze app voor schilders en tekenaars is zo volgeladen met functionaliteiten en tegelijkertijd zo snel, dat hij zelfs een beetje weet te concurreren met professionele fotobewerkingssoftware op traditionele platformen. De nieuwste update van de app voegt hier ook nog eens een gigantische lading aan verbeteringen en extra functies aan toe, die twijfelaars misschien alsnog over de streep trekken.

Wellicht de grootste toevoeging is het HD Canvas waar nu op getekend kan worden. Deze heeft een resolutie van 1920 bij 1408 pixels en is alleen bruikbaar op de iPad 2. Wij vermoeden dat de rekenkracht voor alles op de canvas teveel vereist om hem op de eerste generatie iPad te tonen. Wil je een schilderwerk verder op een pc of Mac bewerken, dan is het nu ook mogelijk om een psd-bestand te exporteren. Dit bestand blijft zo trouw mogelijk aan het origineel in Procreate en neemt zelfs de lagen die je hebt gemaakt mee naar Photoshop.

Een flink aantal tweaks en toevoegingen maken de app een stuk uitgebreider. Zo zijn er een aantal blend-methoden toegevoegd om je te helpen met nuanceren en is ook de gebruikersinterface flink onder het mes genomen. Het ontwerp van de UI zelf doet nog erg denken aan de vorige revisie aan de app, maar de manier waarop je met knoppen omgaat is flink anders geworden. Zo krijg je een rits extra opties wanneer je op de brush-knop drukt en is de manier waarop layers getoond worden veranderd.

Voor een volledige lijst van alle veranderingen raden we je aan om in de App Store te kijken. De ontwikkelaar heeft een grote lijst geplaatst met veranderingen, verbeteringen en bugfixes die bijna onmogelijk is om volledig te behandelen.

Ter viering van het begin van het schooljaar is Procreate tijdelijk slechts €0,79. Normaal gesproken wordt de app verkocht voor €5,49.

Downloaden: Procreate (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2011, 13:21
Categorie Amusement
Onderwerpen kunst, photoshop, procreate, psd, schilderen, tekenen, televisie, update

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.