Google Mobile wordt Google Search en krijgt nieuw uiterlijk

De officiële Google Mobile-applicatie heeft een update gekregen. Nieuw zijn onder meer een nieuwe naam (Google Search) en een compleet vernieuwd uiterlijk.

De nieuwe Google Search-appVanavond is er een update voor de officiële Google Mobile-applicatie voor de iPhone en iPod touch in de App Store verschenen. Meest opvallende verandering is een nieuwe naam: Google Search. Ook heeft de applicatie een compleet nieuw uiterlijk gekregen, waarbij — zoals de nieuwe naam al doet vermoeden — zoeken voortaan centraal staat. In het hoofdscherm van de applicatie kun je zoeken in Google door simpelweg je zoekterm in te typen of door gebruik te maken van spraakherkenning en de onlangs toegevoegde functie Google Goggles, waarmee je op basis van een foto kunt zoeken.

Naast de gewone zoekopdracht is het, net als met de gewone webversie van Google, ook mogelijk om zoekopdracht te specificeren op categorieën zoals foto’s, nieuwsberichten, blogs enzovoorts. Dit kan middels een nieuwe toolbar die je kunt weergeven door van links naar rechts te swipen. De applicatie biedt nu ook ondersteuning om de applicatie af te sluiten en je zoekopdracht op een later moment te hervatten.

Ook kun je nu het venster omlaag schuiven om instellingen weer te geven en in te loggen met je Google-account. Daarnaast biedt de “Apps”-knop onderaan toegang tot verschillende Google Apps, zoals Gmail en Calendar. Al met al bevat de applicatie een hoop verbeteringen, die tevens via de nieuwe helpfunctie (bereikbaar via het vraagteken) beschreven worden.

Downloaden: Google Search (gratis)

Het kan zijn dat de nieuwe versie nog niet bij updates in de App Store-app wordt weergegeven. Dit komt doordat de internationale App Stores niet allemaal in één keer geüpdatet worden. Probeer het dan op een later moment nog eens.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2011, 23:18
Categorie Naslagwerken
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.