Google Authenticator wist accounts na update [update]

Google Authenticator heeft een update gekregen met een nieuw uiterlijk in iOS 7-stijl. Met Google Authenticator kun je tweestapsverificatie voor Gmail gebruiken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

google authenticator icoonEigenlijk hoef je met de Google Authenticator alleen maar een cijferreeks te kunnen uitlezen. Het maakt dus niet uit of de app klaar is voor de iPhone 5 of rekening houdt met retinaschermen. Maar bij een app van Google verwacht je wel dat ze met de tijd meegaan. De laatste update dateerde alweer van juli 2011 (!). Ben je op vakantie of heb je de app snel nodig, dan raden we aan om de update van Google Authenticator nog even niet te installeren. Bestaande info wordt gewist en je moet het hele set-upproces weer opnieuw doorlopen.

Waarschuwing! Zoals ook hierboven is genoemd: de update van Google Authenticator wist alle reeds aanwezige data uit de app, waarna je alles opnieuw moet instellen. Installeer de update daarom op een rustig moment, als je tijd hebt om alles opnieuw in te voeren.
Google heeft aan The Next Web verteld te werken aan een update die het wissen van accounts voorkomt. Google Authenticator is uit de App Store verwijderd totdat deze update beschikbaar is. Heb je de update onverhoopt geïnstalleerd, dan moet je alsnog alle accounts opnieuw instellen. Dergelijke foute updates kunnen vanaf iOS 7 voor grotere problemen zorgen met de introductie van automatische app-updates.

Veel mensen hebben de app maar eenmaal per maand nodig: om een nieuwe code in te voeren voor de tweestapsverificatie van Gmail en andere Google-diensten. De Authenticator-app heeft in versie 2.0 een compleet nieuw uiterlijk gekregen dat mooi aansluit op iOS 7 en past bij het recente kaarten-design van Google-apps.

google-authenticator-cijfersEen iPad-geoptimaliseerde versie van Google Authenticator is er nog steeds niet. Wat functionaliteit betreft is er weinig verbeterd in de app. De ontwikkelaars hadden ook weinig mogelijkheden daartoe: dit is een app die bij het opstarten alleen maar een zescijferig getal hoeft te tonen, waarbij je een paar seconden de tijd krijgt om het over te tikken in een browser of via het klembord te kopiëren. Wel werkt de app nu goed in de beta van iOS 7.

Als je de app snel nodig hebt, is het aan te raden om de update niet meteen te installeren. Na installatie moeten bestaande gebruikers ook weer de volledige set-up doorlopen, inclusief het scannen van een streepjescode of handmatige invoer van je credentials. Het is daarom slim om deze pagina met instructie bij de hand te hebben, zodat je weet hoe het scannen van de QR-code werkt. Je kunt hier inloggen om de instellingen voor tweestapsverificatie te regelen. Klik achter je iPhone op ‘Verwijderen’ om een nieuwe QR-code te laten aanmaken.

Downloaden: Google Authenticator (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2013, 15:56
Categorie Diensten
Onderwerpen gmail, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.