Grepolis: bekende browsergame eindelijk ook voor iOS verschenen

De bekende browsergame Grepolis is nu ook in de App Store verschenen. Grepolis is ontwikkeld door InnoGames, ook wel bekend van Tribal Wars.

Grepolis iconHet bekende browserspelletje Grepolis is nu ook in de App Store beschikbaar. In Grepolis bouw je een eigen Griekse stad, die je moet uitbreiden en verdedigen tegen aanvallen van andere spelers. Door een leger te trainen kun je spelers van andere spelers veroveren om zo je koninkrijk steeds verder uit te breiden. Communicatie met anderen is in Grepolis essentieel: niet alleen neem je het op tegen anderen, maar je kunt ook allianties smeden om samen een nog groter gebied te regeren.

Grepolis iOSDe iOS-versie van Grepolis laat je inloggen met je bestaande account op Grepolis.nl. Heb je nog geen account, dan kun je er één vanuit de game maken of snel beginnen via een gastaccount. Bij je eerste sessie krijg je een korte uitleg van de spelprincipes en kun je bijvoorbeeld een nieuw gebouw in je stadje neerzetten. Na een bepaald aantal minuten (of uren) kun je vervolgens terugueren naar de game om de resultaten te zien en een volgende stap te maken.

De lange wachttijden in Grepolis doen denken aan Farmville, maar de competitieve stijl van het spel zorgt ervoor dat je ook continu je dorpje in de gaten moet houden. Een pushbericht om je te alarmeren van een aanvallende eilandgenoot kan zomaar midden in de nacht op je iPhone verschijnen.

Grepolis is ontwikkeld door InnoGames, het Duitse bedrijf dat in 2003 de browsergame Tribal Wars uitbracht. Het bedrijf richtte zich sindsdien voornamelijk op browserspellen, waarvan Grepolis één van de populairdere titels werd. Met het verschijnen van de nieuwe iOS-game zijn beide spellen van InnoGames in de App Store te vinden. Tribal Wars kan sinds 2011 al op de iPhone gespeeld worden.

Downloaden: Grepolis (gratis, in-app aankopen, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2013, 8:32
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.