GoodReader laat je voortaan YouTube-video’s downloaden

De iOS-app GoodReader heeft een upddate gekregen, waardoor je voortaan via een bookmarklet YouTube-video's offline kunt opslaan. Dat terwijl YouTube net actie heeft ondernomen tegen sites die dit mogelijk maken.

GoodReaderEen update voor de iOS-app GoodReader zorgt ervoor dat je makkelijk video’s van bijvoorbeeld YouTube kunt downloaden, met behulp van een speciale bladwijzer in Safari. Het is opmerkelijk dat GoodReader uitgerekend nu de functie toevoegt, omdat YouTube onlangs actie ondernam tegen een grote site die het mogelijk maakt om video’s van YouTube te downloaden. GoodReader’s nieuwe functie werkt niet alleen met YouTube, maar met alle sites die HTML5-video’s tonen.

Je kunt een speciale GoodReader-bladwijzer toevoegen aan je bladwijzers in Safari. Door hierop te drukken wordt de video op een site automatisch gedownload in de applicatie. Zo kun je hem later bekijken zonder internetverbinding, iets dat vooral handig zal zijn voor iPad-bezitters die geen 3G-abonnement hebben.

Hoewel de nieuwe functie veel iPad-bezitters van pas zal komen, is het nog niet duidelijk wat YouTube ervan vindt. Onlangs begon de videogigant met het versturen van brieven naar sites die je YouTube-video’s laten downloaden, zoals YouTube-MP3.org. Staken deze sites hun bezigheden niet, dan volgt er een rechtszaak.

Eerder deze week kreeg de app TubePad nog een forse update. Deze app maakt het ook mogelijk om een video op YouTube op te slaan op je iPad, iPhone of iPod touch. Inmiddels staat de app op de derde plek in de verkooplijsten van de App Store.

Downloaden: GoodReader for iPad (€3,99)
Downloaden: GoodReader for iPhone (€3,99)
Ook genoemd: TubePad (tijdelijk €0,79, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2012, 15:50
Categorie Productiviteit
Onderwerpen goodreader, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.