SlideWriter: iPad-tekstverwerker met slimme tekstselectie

De nieuwe app SlideWriter laat je makkelijk tekst selecteren, door over een balk vlak boven het toetsenbord te vegen. Hierdoor hoef je geen blauwe bolletjes heen en weer te slepen om een selectie te maken.

SlideWriter iconDe iPad-app SlideWriter laat je op een gemakkelijke wijze tekst in een document bewerken. Door met je vinger over het scherm te swipen scroll je door de tekst heen, iets dat je na een dubbele tap ook kunt doen om woorden te selecteren. Deze methode is een stuk minder omslachtig dan Apple’s standaard selectiemethode, waarbij je het scherm ingedrukt moet houden om een selectietool in beeld te krijgen en waarbij je bolletjes moet verslepen. De app is sterk gebaseerd op een iPad-concept dat begin mei in videovorm verscheen, dat vervolgens werd opgevolgd door een jailbreaktweak. Dankzij de nieuwe app kun je er ook zonder jailbreak mee aan de slag.

SlideWriterSlideWriter verschilt ietwat van het selectieconcept dat in mei verscheen: daarin zag je hoe je over het toetsenbord kan swipen om door tekst heen te bladeren, of om iets te selecteren. Gezien je in een app niet Apple’s standaardtoetsenbord kunt aanpassen, heeft de ontwikkelaar ervoor gekozen ditzelfde te doen via een balk net boven het toetsenbord.

SlideWriter laat je meerdere documenten aanmaken waarin je vervolgens kunt schrijven. De app heeft verder lang niet zoveel extra functies zoals bijvoorbeeld Pages, waardoor hij goed is voor het bewerken en schrijven van tekst.

Downloaden: SlideWriter (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2012, 16:50
Categorie Productiviteit
Onderwerp writer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.