Gevonden sms-code in Google Hangouts wijst op grotere iMessage-concurrentie

Google Hangouts wil een nog directere iMessage-concurrent worden, door ook sms-berichten te tonen binnen de applicatie.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Google HangoutsGoogle wil het in de toekomst mogelijk om vanuit Hangouts ook sms-berichten te versturen en lezen. Hiermee wordt de nieuwe berichten-app een nog directere concurrent voor Apple’s iMessage. Google wil op deze manier alle berichten op je smartphone in één app bundelen, ongeacht hoe ze verstuurd worden. De sms-functie zit nog niet in de app, maar er wordt wel al gehint naar de functie in de Google Play Store, waar de Android-versie permissies krijgt voor sms-gebruik. Of we deze toevoeging ook zullen zien op de iPhone is alleen nog de vraag: een iOS-applicatie kan namelijk niet zomaar toegang krijgen tot de sms-mogelijkheden van je iPhone.

Apps kunnen in beperkte vorm sms-opties van je iPhone gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld al mogelijk in sommige applicaties om met een deelknop bepaalde links of informatie door te sturen als een sms-bericht. Er springt dat een sms-scherm van iOS in beeld. Deze optie zou wellicht gebruikt kunnen worden om een sms-bericht vanuit Hangouts te versturen, maar het is dan nog de vraag hoe binnenkomende berichten in de app terechtkomen.

Door Hangouts te bundelen met sms-berichten, doet Google exact hetzelfde wat we Apple eerder al zagen doen met iMessage. In de Berichten-app van iOS komen immers zowel sms’jes als iMessages samen in één lijst. iMessage is echter beperkt tot iOS en OS X, terwijl Hangouts beschikbaar is voor iOS, Android en computers met Chrome. Het is nog onduidelijk of Windows-pc’s en Macs ook de aangekondigde sms-functie tot hun beschikking krijgen. Mogelijk zal de optie zich beperken tot mobiele apps.

Hangouts is niet alleen een concurrent voor Apple’s iMessage, WhatsApp en andere berichtendiensten. Omdat de app het makkelijker maakt om een Hangout-videochat te starten, biedt de app ook een alternatief op Facetime.

Downloaden: Google Hangouts (gratis, universeel, iOS 6.1+)

Lees ook onze uitgebreide eerste indruk van Google Hangouts.

Update: Dori Storbeck, Community Manager for Hangouts and Chat bij Google heeft nu in een Google+ posting bevestigd dat de SMS-functie aan Hangouts zal worden toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2013, 17:58
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen google, imessage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.