Frozen Synapse: tactisch oorlogsspel voor iPad verschenen

Het tactische actiespel Frozen Synapse is vandaag voor de iPad verschenen. In Frozen Synapse leid je in beurtelingse gevechten een soldatenteam.

Frozen Synapse iconiPad-gamers die tactisch zijn aangelegd kunnen vanaf vandaag aan de slag met Frozen Synapse. Dit nieuwe spel is een regelrechte overzetting van de gelijknamige pc-game, die in 2011 door veel critici werd geprezen voor zijn diepgang en bijzondere stijl. In Frozen Synapse moet je een team soldaten begeleiden dat zo efficiënt mogelijk een tegenstander moet uitschakelen. De game speel je alleen beurtelings, waardoor je goed moet bedenken wat je precies wil doen met de weinige tijd die je hebt.

In Frozen Synapse speel je eigenlijk gewoon de politie-invallen uit bepaalde misdaadfilms na, maar krijg je de controle over zelfs de kleinste details. Iedere beurt kun je soldaten laten lopen en bepaalde acties laten uitvoeren. Hiermee kun je ontzettend de diepte ingaan: je moet letten op de richting waar bepaalde personages naar kijken, of je langs een raam loopt en hoe je het beste een bepaalde deur open kunt maken. Hoewel je alle tijd hebt om te bedenken wat je in een beurt doet, kan de spanning wel hoog oplopen. Er zijn namelijk maar een paar schoten voor nodig om een soldaat te verliezen.

Frozen Synapse screenshot

Je kunt Frozen Synapse spelen tegen computergestuurde tegenstanders, maar er is ook een online multiplayermodus. Deze laat je het opnemen tegen andere iPad-spelers, maar ook tegen bezitters van de pc-game.

Het kan helaas wel wat lastig zijn om alle regels van Frozen Synapse op de iPad te leren kennen. De pc-versie van de game had een uitbundige, interactieve tutorial waarin je stap voor stap alle processen te zien kreeg. In de iPad-game is deze uitleg verwijderd en vervangen voor een lange video. Hierin komen ook alle facetten van Frozen Synapse aan bod, maar gezien alle regels die je moet leren gaan er na één keer kijken nogal wat details verloren.

Downloaden: Frozen Synapse (€5,99, iPad, iOS 4.2+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2013, 10:56
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.