G-News: Google News lezen op je iPad

G-News is een nieuwe app van de Nederlandse ontwikkelaar Mobile Pioneers. Met de app kun je nieuws lezen aan de hand van trefwoorden en interessante artikelen via Facebook en Twitter delen.

g-news-iconDe Nederlandse ontwikkelaar Mobile Pioneers (bekend van de TVGiDS.tv) heeft een app uitgebracht waarmee je makkelijker Google News kunt lezen. De app is universeel en heeft een aantal voordelen ten opzichte van het normaal bezoeken van Google News in je browser. Als je Google News in Safari opent wordt telkens een nieuw tabblad geopend als je een artikel wilt lezen. Daarom heeft G-News gekozen voor een flap, die via een mooie animatie in beeld komt. Ben je klaar met lezen, dan sluit je deze flap weer en ga je terug naar het nieuwsoverzicht. De app biedt ook de mogelijkheid om persoonlijke zoekwoorden te gebruiken. Standaard zijn ‘iphone’, ‘ipad’ en ‘apple’ al ingevuld als zoekwoorden, maar je kunt ook je eigen favoriete onderwerpen toevoegen.

Denk bijvoorbeeld aan je favoriete voetbalclub, je plaatsnaam voor het lokale nieuws of je favoriete artiest. Elke categorie heeft een eigen tabblad, die je in eigen volgorde kunt zetten zodat je bijvoorbeeld Sport als openingspagina hebt. De app ondersteunt 71 landen en talen waarin Google News actief is, inclusief Nederlands en Vlaams. Artikelen kun je delen via Twitter en Facebook. Tot 12 juli kun je de app gratis downloaden, daarna betaal je €0,79.

Downloaden: G-News (tijdelijk gratis, daarna €0,79)

g-news ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2011, 19:23
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen gezondheid, google, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.