Friended: nieuwe Facebook-applicatie voor de iPad

Friended is een nieuwe iPad-applicatie voor Facebook. De app bevat veel functies, zoals foto's bekijken, commentaar geven en video's afspelen. Maar er ontbreken ook nog wel functies.

friended facebookFriended is een nieuwe Facebook-applicatie voor de iPad. Omdat er nog steeds geen eigen Facebook-applicatie is, kon Friendly de afgelopen maanden uitgroeien tot de meest populaire app op dit gebied, met meer dan 1 miljoen gebruikers. Als je naar de enorme hoeveelheid Twitter-apps op het iOS-platform kijkt, is er ongetwijfeld ook nog ruimte voor meer Facebook-apps. Maar Friended zal als betaalde app dan wel voldoende te bieden moeten hebben, want Friendly is gratis. Voor €1,59 koop je een native iPad-applicatie waarmee je foto’s kunt uploaden, chatten, berichten plaatsen en groepen maken.

friended facebook ipadDe app maakt optimaal gebruik van het scherm. Bij het bekijken in landschapsweergave krijg je drie kolommen te zien met daarop je wall of je profielinformatie. In portretweergave zijn er twee kolommen zichtbaar.

Vanuit de app kun je bijvoorbeeld de live feeds bekijken, commentaar geven, op Like-knoppen klikken, fotogaleries doorbladeren en notificaties bekijken. Alle activiteiten vinden plaats in hun eigen kolom. Je kunt ook schermvullend kijken naar video’s of gelinkte webpagina’s, met de mogelijkheid om Safari te openen. Als je wilt kun je de webpagina’s ook binnen de app bekijken. Wat ontbreekt zijn evenementen, pagina’s en Facebook Places, de locatiegebaseerde dienst om in te checken. Ook heb je geen mogelijkheid om je profielinfo of je privacy-instellingen te wijzigen.

Downloaden: Friended (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2011, 16:20
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.