Opera Mini voor iPad volgende week op Mobile World Congress te zien

Opera gaat op Mobile World Congress in Barcelona een speciale versie van Opera Mini voor de iPad laten zien. Het gaat om een browser, waarbij de pagina's langs een server gaan.

opera mini padVan 14 tot en met 17 februari vindt in Barcelona het Mobile World Congress (MWC) plaats. Opera Software gaat tijdens dit evenement een speciale versie van Opera Mini lanceren, geschikt voor de iPad. Dat heeft het bedrijf vooraf aangekondigd. De iOS-versie van Opera Mini is al sinds april 2010 verkrijgbaar, maar aanpassingen voor de iPad waren nog niet gedaan. Tijdens MWC kunnen gebruikers een eerste blik erop werpen. Ook komen er nieuwe versies aan van Opera Mini voor Android, Symbian, J2ME en Blackberry, plus een nieuwe versie van Opera Mobile voor Android en Symbian.

Vorig jaar was er nog twijfel of Apple wel een alternatieve browser voor iOS zou goedkeuren. Tot dan toe had Apple alleen browsers goedgekeurd die gebaseerd waren op dezelfde basis als de Safari-browser. Bij Opera maakte Apple voor het eerst een uitzondering. het was meteen een succes: binnen 24 uur werd Opera Mini voor de iPhone een miljoen keer gedownload. Ondertussen gebruiken meer dan 100 miljoen mensen de mobiele browsers van Opera (gerekend over alle platformen), waarbij de meerderheid Opera Mini gebruikt.

opera miniOpera Mini is eigenlijk bedoeld voor simpele telefoons, dus is het opmerkelijk dat het bedrijf juist voor de iPad kiest voor deze wat eenvoudiger browser, die alle webpagina’s langs een server laat gaan, waar ze worden geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Daardoor heb je te maken met minder dataverkeer en gaat je batterij minder snel leeg. De tegenhanger Opera Mobile is meer bedoeld voor smartphones.

Meer info: Opera

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2011, 16:07
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.