Fraaie agenda-app Sunrise Calendar dumpt Facebook-login

De agenda-app Sunrise Calendar ziet af van verplicht inloggen met Facebook. Daardoor loop je wel de verjaardagen en evenementen mis.

Sunrise Calendar iPhone agenda Google CalendarDe onlangs besproken en fraaie agenda-app Sunrise Calendar is afgestapt van het principe dat je verplicht moet aanmelden met Facebook. De applicatie kreeg in de Amerikaanse en Nederlandse App Store zware kritieken op het inloggen met het sociale netwerk, terwijl de app gebruik maakt van Google Calendar en je daar dus ook al mee moet inloggen. Voortaan kan je kiezen om te registreren met je Google-account óf Facebook.

In Nederland zijn meerdere één ster-reviews in de App Store achtergelaten door gebruikers die hun onvrede uitten over de Facebook-verplichting. Dat fenomeen is niet nieuw. Zo zagen we het vorig jaar naar aanleiding van de Wordfeud-hype ook: het ene na het andere sociale online spelletje kwam uit, maar degene die verplicht gebruik maakten van aanmelden met Facebook kregen een hoop protestrecensies. Volgens Sunrise Calendar was het loslaten van de Facebook-verplichting de meest gehoorde feedback op de app.

Sunrise Calendar iPhoneIn het geval van Sunrise Calendar is het wel meteen duidelijk waarom de app wil dat je met Facebook inlogt. De agenda-app verwerkt de verjaardagen en evenementen van het sociale netwerk namelijk op een leuke manier. Zo zie je verjaardagen van vrienden meteen op de kalender staan en kan je op een verjaardag drukken om de persoon meteen een berichtje of privéberichtje te sturen op Facebook, rechtstreeks vanuit Sunrise Calendar. Ook kan je bij Facebook-evenementen aangeven of je wel of niet aanwezig bent.

Sunrise Calendar maakt voorlopig alleen gebruik van Google Calendar, en het ligt niet in de lijn der verwachting van ontwikkelaar Sunrise Atelier dat de standaardagenda van de iPhone en iPad snel ondersteund zal worden. Daar synchroniseert hij dus niet mee. Toch is de app een kijkje waard: de applicatie werkt snel en ziet er modern en fraai uit – al werkt het invoeren van een ‘natuurlijke zin’ als agenda-afspraak nog niet goed. Je zou in de app moeten kunnen typen: ‘Picknick in stadspark on sunday at 4 pm’, waarna de afspraak automatisch in de agenda zou moeten komen te staan met het juiste tijdstip, de juiste dag en de locatie. In de praktijk gaat het helaas vaker fout dan goed. Lees ook onze uitgebreide impressie van Sunrise Calendar.

Downloaden: Sunrise Calendar. (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2013, 11:25
Categorie Productiviteit
Onderwerpen activity, facebook, google, sunrise

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.