Evernote Hello contact leggen iPhone

Nieuwe update Evernote: verplicht nieuw wachtwoord aanmaken

De iPhone-apps Evernote en Evernote Hello verplichten je een nieuw wachtwoord in te stellen, nadat de dienst is aangevallen door hackers.

Evernote Hello contact leggen iPhoneNotitie-app Evernote en contactenapp Evernote Hello hebben een dringende app-update gekregen, die ervoor zorgt dat je het wachtwoord van de dienst opnieuw moet instellen. Evernote onderneemt de stap nadat ze vermoedt te zijn aangevallen door een ‘gecoördineerde poging om beveiligde zones van Evernote binnen te dringen’. Volgens de dienst zijn er geen bewaarde documenten onderschept, gewijzigd of verloren gegaan. Ook de betalingsgegevens van Evernote Premium en Business-abonnees lijken ongemoeid. Wel verkregen de indringers gebruikersnamen, mailadressen en versleutelde wachtwoorden. Daarom worden gebruikers verzocht een nieuwe aan te maken.

In zowel Evernote als Evernote Hello krijg je een pop-up melding te zien dat het wachtwoord op Evernote is verstreken. Je logt in een geladen mobiele site vervolgens voor de laatste keer in met je oude wachtwoord, om daarna een nieuwe in te voeren en te bevestigen. Vervolgens word je teruggestuurd naar de apps. In ieder geval Evernote voor de iPhone en iPad zelf verzoekt je overigens daarna nog eens aan te melden in de app.

Het is voor Evernote voor iOS de derde update in een halve week. Op vrijdag schreven we dat de laatste grote update van Evernote naar versie 5.2 grote problemen met zich meebracht: gebruikers ervoeren vastlopers en synchronisatieproblemen al vanaf het opstarten. Daar werd zaterdag al een snelle, op deze site onbesproken, update voor uitgebracht. Het is niet bekend of de problemen van 5.2 enigszins in verband staan met de verdachte activiteit waardoor je nu genoodzaakt bent je wachtwoord te veranderen.

Downloaden: Evernote (gratis, universeel, iOS 5.0+)
Downloaden: Evernote Hello (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2013, 9:47
Categorie Productiviteit
Onderwerpen evernote, wachtwoorden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.