Bobo brengt kinderapps uit: Woorden, Letters, Vormen en Zoeken

Bobo heeft vier iPad-apps voor kinderen van 3 tot 6 jaar uitgebracht. Kleuters leren letters, woorden, vormen en associëren in Bobo Zoeken.

Bobo Vormen en Kleuren iPadHet leerzame schoolblad Bobo heeft vier leerzame apps uitgebracht voor de iPad. De applicaties zijn bedoeld voor kinderen van 3 tot 6 jaar en bevatten spelletjes die kinderen zelfstandig of met ‘een beetje hulp’ zelf kunnen doen. Het niveau van de spelletjes is gericht op de hele leeftijdsgroep, dus kinderen moeten drie jaar met de applicatie kunnen doen. Bobo Woorden, Bobo Zoeken, Bobo Letters en Bobo Vormen kosten allen 1,79 euro per stuk.

Bobo Woorden hoofdmenuBobo Woorden gaat door het leven als de meest uitdagende app van de applicaties die onder de noemer Bobo Leerwereld zijn samengebracht door Blink Uitgevers. In de app kan je leren op vier verschillende onderdelen. Met Rijmen tik je twee afbeeldingen aan die op elkaar rijmen, bij Woordjes maken dient de kleine letters aan te tikken die samen het woord vormen die op de afbeelding staat. Zoek het juiste woord is een spelletje van woorden bij afbeeldingen vinden en het onderdeel Nieuwe woorden maken gaat om het langer maken van woorden, ook hier weer aan de hand van afbeeldingen.

Bobo LettersDe apps Zoeken en Vormen zijn nog meer op beeld gericht dan Woorden en Letters. In de eerstgenoemde krijgt de kleine associatiespelletjes voor zijn melktanden, maar ook ‘wat hoort er niet bij?’ en een zoekplaat. In Vormen moeten objecten met hun schaduwen gecombineerd worden, worden er objecten van dezelfde kleur gezocht en worden objecten gerangschikt op volgorde van klein naar groot. In Letters maken kinderen kennis met letters en lettergrepen. Er klinken woorden begeleid door afbeeldingen en het is aan de kleine de eerste letter ervan te herkennen en selecteren.

De iPad-apps van Bobo zijn verzorgd, duidelijk en zien er lekker vrolijk uit. Ze zijn bovendien allemaal voorzien van spraak. Wie gericht op zoek is naar een app om je kind(eren) letters en woorden te leren, willen we echter ook zeker doorsturen naar ons artikel over de sublieme educatieve app Woordwijs.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2013, 12:45
Categorieën Kinderen, Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerpen educatief, kinderen, onderwijs, woordenboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.