Flipagram voor iPhone en iPad: iTunes-nummers onder je fotovideo’s

Met het populaire Flipagram voor iPhone en iPad kun je nu iTunes-nummers kopen om deze onder jouw video's met Instagram-foto's te zetten.

flipagramFlipagram, de populaire app waarmee je korte videoverhalen kunt maken met je foto’s uit Instagram, je Filmrol en je muziek, heeft een fikse update gehad. Zo kan je nu niet alleen meer je eigen muziek onder je video’s zetten, maar heb je nu toegang tot de gehele iTunes-bibliotheek om een geschikte soundtrack uit te kiezen. In de app kun je nummers zoeken op genre, zoals “Holiday tracks”. De app-omschrijving beweert dat je zowel volledige nummers kunt kopen als de gratis previews kunt gebruiken, maar dat laatste liet de app bij ons niet toe. Jammer, want het toevoegen van iTunes-nummers zou een grote verbetering van de app betekenen, en dat lukt nu maar deels.

Voor wie Flipagram nog niet kent: met de app kun je eenvoudig video’s maken door foto’s uit je Filmrol of Instagram te selecteren en te sorteren. Daarna kun je muziek, lettertypes en watermerken uitzoeken en je creatie opslaan of publiceren via #flipagram op Instagram, Facebook, YouTube of via e-mail. Voor elke video kun je een titel toevoegen en de snelheid aanpassen. Elke losse foto kun je bijsnijden of dupliceren om een bepaald moment meer kracht bij te zetten. De app heeft een voorvertoning-functie waarmee je jouw Flipagram kunt bekijken terwijl je wijzigingen aanbrengt. Je kunt een automatische “Instagram-tijd” instellen waardoor je Flipagram overeenkomt met de 15 seconden die publicatie op Instagram toelaat.

muziektoevoegen

Na deze update kun je video’s ook delen via Twitter en Pinterest. Daarnaast is de automatische timing van de foto’s in de video’s verbeteren en zijn er een aantal kleine aanpassingen gedaan. Ook is het voortaan mogelijk om Flipagrams die je hebt gedeeld te verwijderen. Om muziek uit iTunes toe te voegen tik je op Add Music en daarna op Find Music. Je hoeft de app niet te verlaten om een nummer uit te zoeken of de preview te gebruiken, maar wel om een nummer te kopen via iTunes. De nieuwe deelmogelijkheden naar Twitter en Pinterest zie je wanneer je een Flipagram voltooid. Hopelijk wordt de functie om een gratis iTunes-preview toe te voegen snel verbeterd; tot die tijd maakt de app-omschrijving je blij met een (half-) dooie mus.

Downloaden: Flipagram (gratis, universeel, iOS 5.0+)

foto'sdelen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2013, 13:00
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen flipagram, instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.