Evercopy: makkelijk kopiëren en plakken via Dropbox

Evercopy voor iPhone en iPad is een handige gratis app om te kopiëren en te plakken tussen desktop en iOS.

Evercopy kopiëren plakken iOSEr zijn verschillende apps waarmee je kan kopiëren en plakken tussen de iPhone, iPad en desktop, maar zo duidelijk als Evercopy zien we ze niet vaak. De applicatie is gratis te downloaden en te gebruiken tot 20 notities, teksten en links die je kopieert en plakt tussen de verschillende platformen. Met de online opslag en synchronisatie van Evercopy zit het wel goed: die wordt volledig door Dropbox verzorgd.

Zowel in de app als op de computer geef je Evercopy toegang tot je Dropbox-account. Heb je Dropbox op de iPhone staat, dan opent Evercopy die app en ben je één druk verwijder van de beperkte toegang die de app wil. Hetzelfde doe je op de desktop, waarin je op twee manieren bij je gekopieerde en geplakte tekst kan. Je kan inloggen op de website van Evercopy, of download een browserextensie voor Google Chrome. Daarmee benader je niet alleen het overzicht van gekopieerde tekst snel, maar dump je er ook zo een link of tekst van het web in.

Aanvankelijk werd Evercopy gekenmerkt door een fout waardoor de Pro-upgrade niet werkte onder iOS 7.0.3. Dat is na een nieuwe update verholpen.

Evercopy tekst bewerken iOS Evercopy item pasten

De webinterface en de app voor iPhone en iPad zit helder in elkaar. De app start snel op en daarna kan je onderin de balk meteen het klembord drukken om je laatst gekopieerde tekst te plakken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Pocket, krijg je dus niet automatisch een pop-up met de vraag of je het item wilt plakken. De oplossing is gelukkig net zo eenvoudig. Verder kan je met de plusknop een nieuwe notitie maken.

Onderin bij een notitie heb je dezelfde knoppen als bij een veeg over een item in het menu. De eerste knop kopieert het bericht, met de tweede plak je, je kan een tekst altijd bewerken op elk platform, hem verwijderen en delen in een bericht, e-mail en op Facebook en Twitter.

Evercopy is gratis te gebruiken tot en met 20 items die je kopieert en plakt, waardoor je de applicatie prima kan gebruiken zonder te betalen. Voor eenmalig 1,79 euro wordt de tekstlimiet van de applicatie gehaald.

Downloaden: Evercopy (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2013, 17:00
Categorie Productiviteit
Onderwerpen dropbox, klembord, kopiëren, notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.