Review: Kennedy voor iPhone legt bijzondere momenten vast

Het bijzondere Kennedy voor iPhone legt momenten voor je vast door de tijd, het weer, je locatie en je muziek in een notitie te zetten.

kennedyMocht je ooit ten onrechte van een misdaad worden verdacht: er is een nieuwe app om je van een kloppend alibi te voorzien, en die app heet Kennedy. Deze hippe nieuwe app houdt bij waar je op bepaalde momenten was, en combineert dit met de toenmalige tijd, het weer en de muziek die je op dat moment luisterde. Kennedy zet deze informatie in een overzichtelijke notitie, samen met het belangrijkste nieuws van die dag. Hiervoor hoef je simpelweg op een knop te drukken, waarna de app alle informatie voor je bundelt. Daarna kun je een foto of notitie aan het mini-overzichtje hangen, et voilà: een waterdicht alibi, maar vooral een handige herinnering aan een bijzonder moment.

Minimaal en stijlvol

De mooi vormgegeven app gebruikt dezelfde techniek als dagboek-apps als Heyday en Day One, maar doet iets anders met de verkregen informatie. Waar bijvoorbeeld Heyday eeen dagboek-overzicht voor je maakt en talloze mogelijkheden biedt om allerlei informatie en foto’s aan te passen en toe te voegen, heeft Kennedy een veel minimalere aanpak. Als gebruiker bepaal je eigenlijk alleen wanneer er een momentopname voor je wordt gemaakt, de app doet de rest. Bovendien kent Kennedy geen mogelijkheden om jouw momenten te delen, op te slaan of per e-mail te versturen. Je kunt jouw data alleen exporteren als een JSON of CSV-bestand, zodat je eigen datavisualisaties kunt maken. Het is daarmee echt een persoonlijke app, bedoeld voor jouw eigen overzicht.

knopmoment bewerken

Ook de momentopnames zelf zijn erg minimalistisch opgezet. Ze bestaan uit zes regels met een aflopend kleurverloop, met daarin alle informatie. De tijd bovenin, daaronder het weer en de locatie, etc. Eronder kun je nog een foto plaatsen, maar verder heeft ieder overzicht hetzelfde sjabloon. Alle opnames worden in een strak overzicht bewaard, waarbij iedere opname een sneak peak van een eventuele foto laat zien. Je vindt het overzicht van jouw momenten onder het tabblad “Captures”. Het is overigens wel mogelijk om een andere nieuwskop aan je bericht te koppelen, van nieuws dat je belangrijk vindt bijvoorbeeld. Ook kun je locaties van eerdere momenten op een kaart bekijken en gearchiveerde informatie opdiepen met behulp van handige filters.

Luxe of irritant?

De minimale aanpak van Kennedy is kenmerkend voor ontwikkelaar Brendan Dawes, wiens Accidental News Explorer app je van nieuwskop naar nieuwskop laat springen zonder een onderwerp te kunnen kiezen. Zijn weerapp Now Next Later heeft vrijwel helemaal geen mogelijkheden om dingen in te voeren. Als gebruiker van deze apps heb je kortom weinig tot geen invloed op het eindresultaat, net zoals bijvoorbeeld in stappenteller Moves. Sommige mensen vinden dat luxe, anderen vinden het irritant om niks te kunnen aanpassen. Je moet er in ieder geval van houden, zullen we maar zeggen.

fotooverzicht

Al met al is Kennedy helder opgezet en heeft de app een originele insteek in het vastleggen van momenten. Wel is het jammer dat het vastleggen van de muziek die je luistert vooralsnog alleen met muziek op je iPhone of streaming via iRadio werkt, en niet met diensten zoals Spotify. Gelukkig zegt de ontwikkelaar aan integratie met externe muziekdiensten te werken.

Downloaden: Kennedy (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2013, 11:01
Categorie Lifestyle
Onderwerpen apps, dagboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.