Flickr voor iPhone is na update meer een sociaal netwerk

De fotosite Flickr heeft haar applicatie voor de iPhone en iPod touch een update gegeven. De Recent Activity is nu een stuk levendiger, uploads worden per datum getoond en er zijn veel bugfixes.

Flickr iPhone iPod touch logoHet onverwacht grote succes van niche-gerichte sociale netwerken als Instagram is niet voorbij gegaan aan traditionelere internetdiensten. Na de blogdienst Posterous eerder deze week, heeft ook de populaire fotosite Flickr voor de iPhone en iPod touch een update gekregen die de app meer richting een sociaal netwerk duwt. Waar de app eerst nog vooral een zoekmachine en upload-tool voor foto’s was, ligt nu de nadruk op foto’s van vrienden zien en reacties teruglezen.

De grote verandering is terug te vinden in de Recent-sectie. Die is onderverdeeld in twee afdelingen: Activity en Uploads. De eerstgenoemde is de nieuwsfeed van Flickr. Daar staan reacties op foto’s waarop je zelf hebt gereageerd of die je zelf hebt toegevoegd aan favorieten. Ook staan je eigen reacties in het overzicht en kun je zien wanneer iemand een foto aan een gallerij heeft toegevoegd. Het brengt een beetje leven in de brouwerij.

Het tabblad Uploads laat de laatste nieuwe foto’s van je contacten zien. De foto’s worden per dag getoond, met een grote en Nederlandse datumbalk boven de foto’s van die dag. Als de Activity en Uploads waren samengevoegd, had Flickr praktisch dezelfde nieuwsfeed als Facebook, maar zover durfde de fotosite niet te gaan. Nieuwe foto’s bekijken en nieuwe reacties meekrijgen worden nog wel als twee duidelijk andere belevenissen gezien.

De update van Flickr gaat veel verder dan het nieuwe Recent-overzicht. Foto’s uitkiezen vanaf het fotoalbum en het uploaden van foto’s werkt nu veel stabieler. Ook werkt meerdere foto’s met locatiegegevens uploaden nu probleemloos. Reacties onder de foto’s tonen voor het eerst chronologisch (om maar eens te benadrukken dat de app niet héél goed in elkaar zat), de layout is op meer punten aangepast voor het Retina-beeldscherm van de iPhone 4 en titels van foto’s worden nu ook goed weergegeven. Delen via Twitter stopt automatisch (eerst bleef hij soms hangen) en net als de rest van de applicatie, werkt de zoekfunctie soepeler.

Het laatste belangrijke punt van aanpak is dat in- en uitloggen nu beter moet gaan met de app. Dat ervoeren we persoonlijk niet. We hadden zo lang niet meer ingelogd op Flickr op de iPhone, dat we ons wachtwoord niet meer wisten. De Safari-module die de app bij het inloggen in werking zet, blokkeerde na een paar verkeerde wachtwoorden helemaal. Pas twee uur later konden we inloggen. Voordeel is wel, dat we na deze update minder reden hebben om weer uit te loggen.

Downloaden: Flickr (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2011, 22:30
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen flickr, instagram, sociale netwerken

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.