Japans leren met Japanese Phrases & Lessons op de iPad

Japanese Phrases & Lessons is een app van TheJapanesePage.com waarmee je Japans kunt leren vanuit het het Engels. De app bevat lessen van 15 minuten, flashcards en een quiz.

japanese-phrasesDe Japanse cultuur fascineert heel wat mensen. Is het niet vanwege de manga, gadgets en elektronica, dan is het wel het gezonde eten of de zenmentaliteit. Met de app Japanese Phrases & Lessons van TheJapanesePage.com kun je de taal leren met je iPad. De app heeft wee doelen: leren spreken en de geschreven taal onder de knie krijgen. Elke les bestaat uit 15 minuten, zodat je gaandeweg de taal leert begrijpen maar je moet al wel een goede kennis van de Engelse taal hebben. Voor de meeste Nederlanders zal dat geen groot probleem zijn.

Er is ook een gratis versie van de app, waarmee je alvast een idee krijgt of deze manier van talen leren iets voor jou is. Naast de gewone lessen zijn er ook flashcards waarmee je kunt kijken of je de betekenis van bepaalde woorden al weet. Op basis van de flashcards kun je vervolgens een quiz doen. Een teller geeft bij het opstarten van de app aan wat je het laatst geleerd hebt en hoeveel tijd je al in de studie hebt gestoken. Je verdient daarmee ook een bepaalde rang, al is die voor beginnende studenten nog compleet onleesbaar. Op aanwijzing van de makers begin je met de hiragana-lessen, om vervolgens door te gaan met de katakana-lessen. Alle nieuwe karakters die je leert zul je ook op een stuk papier moeten natekenen. Verder zitten er videoclips in, die je alleen kunt bekijken als je een internetverbinding hebt.

Geschikt voor iPhone en iPad.

Downloaden: Japanese Phrases & Lessons (€7,99)
Ook verkrijgbaar: Japanese Phrases Free (gratis)

japans leren op ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2011, 11:52
Categorie Onderwijs
Onderwerpen camera, japan, patenten, taalcursus, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.