Flava: houd een dagboek bij op de iPhone

Flava is niet de eerste maar wel een erg fraaie iPhone-applicatie om een dagboek mee bij te houden. Je kan links, boeken en muziek intern toevoegen aan de berichten die je erin schrijft en misschien deelt.

Flava pictogram header dagboek iPhoneWie wel herinneringen wil vastleggen en bewaren in beeld en tekst, maar die liever niet deelt met anderen op een sociaal netwerk, is niet meteen veroordeeld tot papier. Flava is een nieuwe dagboek-app voor de iPhone waarop je herinneringen voor later kan maken. Er kunnen berichten worden gemaakt met alleen tekst, een foto of een locatie. Ook kunnen er muzieknummers, boeken en links geduid en opgeslagen worden. Flava ziet er daarnaast vooral stijlvol uit.

De intropagina van de applicatie lijkt opgetrokken uit wit leer en heeft rustige, groene details. Die subtiele kleurstelling blijft behouden in de gehele applicatie, al worden er dan lichtgrijze tinten aan toegevoegd. Zo is de actieve datum in de verder bekend uitziende kalender groen gemarkeerd en heeft de maandvermelding in het overzicht van berichten ook een groen tussenkopje. Berichten worden onder elkaar weergegeven in een vorm die wat wegheeft van Whatsapp. Aparte berichten staan in aparte bubbels met een – indien van toepassing – afbeelding aan de zijkant. Daarnaast staan nog de datum en het type bericht. Dat laatste wordt weergegeven als pictogram, zoals een open boek als je een boek deelt. Boven het tekstbericht staan verschillende logootjes die je zelf aan een bericht kan toekennen, zoals een smiley of een gele ster. Bedenk wel goed welk berichttype je aanmaakt. Dat kan, in tegenstelling tot de inhoud van het bericht, nadien niet meer aangepast worden.

Flava is een ‘dichte’ applicatie. Dat wil zeggen: je hoeft geen externe programma’s te openen om bijvoorbeeld een boek te selecteren of een link te plakken uit Safari. Dat is niet alleen fraai, maar geeft ook een fijn gevoel bij een dagboek dat je het liefst in gesloten omgeving schrijft. Om diezelfde reden kan er uiteraard ook een wachtwoord op de applicatie gezet worden.

Wie wil delen, wordt echter geen strobreed in de weg gelegd. Links kunnen worden verspreid via e-mail en bovendien kan je berichten alsnog delen via Twitter en Facebook. In dat geval is Flava niet zozeer een dagboek-app, maar een app om eigen berichten beter te archiveren. Helaas ontbreken inmiddels bijna onmisbare backup functies als Dropbox of andere vormen van online backup.

Andere applicaties om een dagboek mee bij te houden zijn onder andere My Wonderful Days en Wonderful Days.

Downloaden: Flava (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2011, 12:16
Categorie Lifestyle
Onderwerpen dagboek, herinneringen, logboek, notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.