Majesty: The Fantasy Kingdom Sim uitgekomen voor iPad

Het klassieke Majesty uit 2000 is eindelijk ook op de iPad verschenen. Deze versie van het spel past zich volledig aan op touch controls.

MajestyPc-gamers zal de naam Majesty: The Fantasy Kingdom niet onbekend voorkomen. Deze strategiegame kwam in 2000 uit voor Windows-pc’s en werd door zowel gamers als pers geprezen. Later dat jaar werd het spel ook geport naar Mac OS. Je bouwt een koninkrijk gevuld met fantasy-wezens op terwijl je gevaren zoals zombies, draken en zelfs andere koninkrijken van je afslaat. Majesty onderscheidt zich van genregenoten door zich niet alleen maar bezig te houden met het aanvallen van andere facties en je niet overal invloed op te laten hebben.

Het is wel mogelijk om ten strijde te trekken tegen een ander koninkrijk, maar dit is lang niet altijd de bedoeling. De helden die rondlopen om je koninkrijk te verdedigen zijn wel te beïnvloeden, maar doen uiteindelijk vooral hun eigen ding. Aan jou de taak om ze zo te begeleiden dat ze niet hun eigen dood tegemoet gaan. Meestal krijg je een scenario voorgeschoteld, waarbij je bijvoorbeeld een bepaald gebouw moet bouwen of een gebied moet doorzoeken. Ieder scenario heeft zijn eigen unieke landkaart, die een beetje verandert wanneer je hem een tweede keer speelt.

De iPad-versie van het spel past zijn controls volledig aan op het mobiele OS en laat je tien verschillende typen helden gebruiken, ieder met verschillende wapens en pantsers. Het spel bestaat uit acht scenarios met een bonus-missie die later in het spel opduikt. Drie moeilijkheidsgraden zorgen ervoor dat je jezelf kunt blijven uitdagen.

Downloaden: Majesty: The Fantasy Kingdom Sim (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2011, 10:49
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.