Rhythm Studio: muziek bewerken op de iPad

Nummers importeren vanuit iTunes en ze bewerken en finetunen kan op de iPad met de applicatie Rhythm Studio. De toepassing is er echter niet om uit om nummers aan elkaar te mixen.

Rhythm Studio widgetsRhythm Studio is een nieuwe applicatie voor de iPad waarin je zelf muziek kan bewerken op de iPad. Het herbergt een aantal ouderwets klinkende synthesizers, een drummachine en de nodige draai- en schuifknoppen om er zelf iets leuks mee te doen. Met behulp van pijltjestoetsen is er eenvoudig te schakelen tussen de verschillende panelen. Ze verdelen functies als Mixer, FX en algemene instellingen. Om de applicatie onder de knie te krijgen, is een 14 pagina’s tellend PDF-bestand bijgevoegd.

Iemand die al gewerkt heeft met mixapparatuur voor het bewerken van muziek, heeft een grote voorsprong voor het gebruiken van de applicatie. Het is niet erg lastig om een nummer uit iTunes te importeren en daarmee te spelen, maar een eigen melodie neerzetten en die opbouwen is een ander verhaal. Daar is naast kennis ook veel geduld voor nodig. Het is in eerste instantie misschien niet helemaal duidelijk waar elke knop voor staat. De handleiding zit er niet voor niks bij.

https://www.youtube.com/watch?v=hmu6UV6p_54

Voor alle duidelijkheid: Rhythm Studio is er niet op uit om als hulpje te spelen tijdens minutenlange of zelfs urenlange DJ-set. Het is geen applicatie waarmee je eenvoudig de ideale overgang tussen twee nummers met verschillende beats per minuut overbrugt. Rhythm Studio is een applicatie die nog veel updates krijgt volgens ontwikkelaar Pulse Code, maar is er vooralsnog op uit snel een beat te maken of te importeren en die te finetunen. Na een bewerking kan een nummer ook weer geëxporteerd worden naar iTunes overigens.

Downloaden: Rhythm Studio (€0,79, tijdelijke prijs)

Rhythm Studio mengpaneelAndere apps waarmee je muziek kan aanpassen: djay, Logic Studio, Groovemaker en natuurlijk FL Studio Mobile.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2011, 14:03
Categorie Muziek
Onderwerpen apple, muziek, muziek maken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.