FlareGun: verstuur je Google Maps-locatie via sms

FlareGun laat je een locatie delen via sms-berichten. Op die manier kan iedereen met een mobiele telefoon ze ontvangen. Handig om op een locatie mee af te spreken, maar ook wanneer je verdwaald bent en opgepikt moet worden.

FlareGunMet FlareGun deel je op makkelijke wijze je locatie met vrienden en familie via sms. Je opent de app, waarna hij je via gps traceert. Druk je op de deelknop, dan krijgt de ontvanger een Google Maps-link toegestuurd. Deze bevat je locatie op de kaart. Op deze manier kun je afspreken zonder adressen uit te wisselen.

Sms-alternatieven zoals WhatsApp waren al in staat om je locatie met vrienden in een bericht te delen, maar hiermee was je gelimiteerd tot die specifieke service. FlareGun maakt gebruik van traditionele tekstberichten, waardoor iedereen met een mobiele telefoon ze kan ontvangen. Al heb je wel een smartphone nodig om de link naar Google Maps te openen.

Het is een simpele functie die tientallen functies kan dienen. In het ergste geval is FlareGun een redmiddel, mocht je met een blessure in een onbekend stuk bos gestrand zijn, maar de app helpt ook met het vinden van je vrienden in een straat gevuld met kroegen.

Downloaden: FlareGun (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2011, 15:37
Categorie Diensten
Onderwerpen google, gps, locatie, whatsapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.