Nook biedt straks 175 tijdschriften op de iPad

Barnes & Noble gaat binnenkort 175 tijdschriften aanbieden, via de app Nook for iPad. Het gaat om populaire Engelstalige bladen, zoals Esquire, Forbes en Newsweek. Ook zijn er 550 interactieve kinderboeken die je via Nook Kids kunt aanschaffen.

nook tijdschriftenBarnes & Noble gaat het aanbod op de iPad uitbreiden. Via de Nook-applicatie komen er 175 tijdschriften beschikbaar. B&N is ‘s werelds grootste boekenverkoper, maar ze bieden ook tijdschriften aan. Via de Nook-app kunnen iPad-gebruikers straks toegang krijgen tot een tijdschriftenaanbod dat niet onderdoet voor dat van Zinio. De 175 fullcolour tijdschriften zijn deels interactief. Denk aan titels als Esquire, Maxim, Forbes, Newsweek, Popular Science, ESPN The Magazine, the Oprah Magazine, The Washington Post, USA Today en dergelijke. Al die bladen zijn met wat moeite ook wel in de Nederlandse boekhandels te vinden, maar dan betaal je er de hoofdprijs voor. Digitale distributie is daarom ideaal, juist voor die buitenlandse bladen.

De tijdschriften en kranten zijn aan te schaffen via nooknewsstand.com, er zijn 14 dagen durende proefabonnementen en je kunt losse nummers kopen. Apple zal niet blij zijn met deze uitbreiding, want zij hebben voor iOS 5 juist de nieuwe functie Newsstand gepland, een digitale kiosk voor tijdschriften en kranten. Barnes & Noble houdt zich echter aan de regels van Apple door de boeken niet binnen de app te verkopen, maar via de al genoemde website. Je zult wel even een Amerikaans account moeten aanmaken om de app te installeren en de boeken te kopen. De content is dan ook uitsluitend Engelstalig.

nook kidsMaar daarmee houdt het voor Barnes & Noble niet op, want ze hebben onlangs ook het aanbod van Nook Kids uitgebreid. Je vindt via deze app nu 550 interactieve kinderboeken, met titels als SpongeBob SquarePants, Dora the Explorer, Curious George, Barbie en dergelijke.

Downloaden: Nook for iPhone en Nook for Kids (beide gratis – Amerikaanse App Store)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2011, 16:18
Categorieën Boeken, Kiosk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.