Reacties voor: Feest.je lanceert iPhone-applicatie: leuke spots ontdekken

De Nederlandse dienst Feest.je is vanavond gelanceerd via een iPhone-applicatie. Net als bij Foursquare en Gowalla moet je op allerlei plekken inchecken.
39 reacties
 1. Werkt redelijk snel en lijkt inderdaad erg veel op 4square.

  Account aanmaken ging nu wel, Inloggen op de website vervolgens ook 🙂
  Twitteraccount dient via de website gekoppeld te worden.

  Tweets lijken vooralsnog niet door te komen.

 2. Nounou, wat ont-zet-tend vernieuwd. NOT. Gewoon copy-paste van Foursquare, maar dan in het Nederlands. Waarom zou ik dit nu moeten gaan gebruiken?? Foursquare bevalt me prima en is bovendien internationaal gericht. Handig als je ook eens op vakantie gaat.

 3. Ik ga het eens proberen.

 4. Een beetje jammer dat er weer iets Nederlands moet worden gemaakt (complete copie!). Doet mij een beetje denken aan Hyves (vs. FaceBook) en Marktplaats (vs. eBay). Op de een of andere manier moeten “wij” altijd iets zelf hebben…

 5. Jammer, ik kan meteen al niet meer inloggen op m’n account.

 6. Eerste indruk is wat mij betreft stukken beter als bij Foursquare. Ik vind dit stukken overzichtelijker en gezien ik Foursquare verder nooit heb gebruikt ga ik hier eens mee aan de slag. 🙂

 7. Ik had Boris Veldhuijzen van zanten en Patrick de Laive van The Next Web wel iets slimmer ingeschat. Volgens mij horen we hier over een half jaar niks meer over…

 8. Maar, aangezien het meer op NL is gericht, zijn er ook meer nederlandse spots te vinden?

  en 2e vraag: heb je hier eigenlijk wel iets aan met een ipod touch? aangezien je niet overal internet/gps hebt… ik zou zo’n dienst best gaaf vinden, maar zit dus met een iTouch.

 9. Mooie UI maar kan niet registreren via de app (3 min geleden). Ben benieuwd.

 10. Origineel geplaatst door Erik Dolor
  Maar, aangezien het meer op NL is gericht, zijn er ook meer nederlandse spots te vinden?

  Bij Foursquare kun je zoveel spots toevoegen als je zelf wil. Ik merk als actief Foursquare-gebruiker dat steeds meer spots worden toegevoegd. Geen idee of in feestje al veel locaties ‘voorgeprogrammeerd’ zijn, maar vraag me af of dat perse nodig is.

 11. Gewoon een goedkope blije rip-off van Foursquare. Verzin eens iets nieuws.

  Lekker links laten liggen mensen.

 12. Ok, dan mijn tweede vraag, die ik me nog meer afvraag, en er zijn er vast meer: hoeveel heb je hier aan met een ipod touch?

 13. Origineel geplaatst door Erik Dolor
  Ok, dan mijn tweede vraag, die ik me nog meer afvraag, en er zijn er vast meer: hoeveel heb je hier aan met een ipod touch?

  Zonder 3G-netwerk heb je hier inderdaad vrij weinig aan.

 14. @Jean-Paul Horn:
  duidelijk. Blijft m’n opmerking staat dat dit gewoon een 1-op-1 kopie van Foursquare is, maar dan in het Nederlands. Kansloos. En de naam ook. Alsof alles een feestje is…

 15. Inmiddels een aantal vrienden toegevoegd. Enige dat ik wat jammer vind is het icoontje dat rond is ipv. een normale vorm voor een app icon. Maar dat zal niet lang duren, gezien ze in OS 4.0 wel verplicht zijn dat te doen wil het er nog een beetje uit zien.

 16. @Niek Beekmans:
  En er is zeker nog steeds geen manier om 3g te krijgen op je iTouch? ^^ helaas, had het graag gebruikt…

 17. Origineel geplaatst door Erik Dolor: @Niek Beekmans
  :En er is zeker nog steeds geen manier om 3g te krijgen op je iTouch? ^^ helaas, had het graag gebruikt…

  Tsjah, ik wilde dat mijn laptop ook kon vliegen, maar dat kan ook nog steeds niet. Datzelfde geldt ook voor mijn fiets die geen taarten kan bakken.

  Snap alle problemen van een kopie niet. Als alle nl gebruikers dit gaan gebruiken? Lijkt me dat bedrijven, winkels etc. Eerder korting gaan geven bij feest.je als bij foursquare?

 18. Origineel geplaatst door Leon Gerrits
  Een beetje jammer dat er weer iets Nederlands moet worden gemaakt (complete copie!). Doet mij een beetje denken aan Hyves (vs. FaceBook) en Marktplaats (vs. eBay). Op de een of andere manier moeten “wij” altijd iets zelf hebben…

  Wat ik jammer vind, is dat marktplaats en hyves al bestonden voordat de andere services booming waren. Volgens mij heeft foursquare al een redelijke groep users in NL en dan voelt toch iemand de behoefte om een simpele Nederlandse rip te doen. Ik had graag willen horen over de features die feest.je uniek maken van de going bunch. Maar als ik bovenstaande lees heb ik het gevoel dat ze nog niet zo creatief zijn geweest 🙁

 19. Ik vind het er wel geinig uitzien, ripoff of niet, zou wel eens leuk kunnen worden, Zeker als er een integratie met andere communities zoals Hyves komt!

 20. kopie of niet. Hij werkt wel veel gemakkelijker dan FQ. Daar komt bij. Als je bij de instellingen kijkt (website) dan kan je feest.je koppelen met FQ (nog in ontwikkeling).
  Volgens mij is het dan een zeer mooie aanvulling op de nederlandse markt.
  Mooie toevoeging vind ik het element feestjes met sfeer indicator. Zeker voor komende zomer. Interessant om te volgen lijkt mij. En tja hoor je er over een half jaar nog iets van? De tijd zal het ons leren

 21. Bied tot nu toe geen meer waarde t.o.v. FQ en Gowalla. Dan blijf ik liever bij Gowalla met de mogelijkheid om foto’s toe te voegen, items te verzamelen, verplicht inchecken via GPS, internationaal georiënteerd, etc.

  @FrankvanManen: Jij zit zeker in het PR team van Feestje. Met je App store review en berichtjes hier. Ze zijn namelijk niet erg water dicht. 😉

 22. Erg jammer dit. Echt een nl-ripoff van Foursquare maar dan binnen de grenzen. Ik laat het feestje links liggen en ga lekker verder met Foursquare.

 23. Origineel geplaatst door Berry
  Ik had graag willen horen over de features die feest.je uniek maken van de going bunch.

  Misschien gaan ze dat vandaag om 11:30 uur bekendmaken. Ik heb gisteren wel allerlei infomateriaal toegestuurd gekregen, maar daar heb ik bewust niet naar gekeken (zaten namelijk NDA-voorwaarden aan vast). Als ik daarmee akkoord was gegaan had ik er pas later vandaag over kunnen schrijven, als jan en alleman het al weet.

  Origineel geplaatst door Danny
  Ik vind het er wel geinig uitzien, ripoff of niet, zou wel eens leuk kunnen worden, Zeker als er een integratie met andere communities zoals Hyves komt!

  Dat lijkt me dan het sterke punt: dat het voor Nederlanders relevantere opties biedt dan de Foursquares van deze wereld. Ik zag trouwens in Feest.je dat Patrick de Laive (een van de medeoprichters van Feest.je) 5 dagen geleden bij Hyves op bezoek was. Zakelijke scoops achterhalen wordt zo wel een stuk makkelijker… 😉

 24. Waarom een Nederlandse variant op Foursquare. Foursquare werkt prima en het aantal gebruikers groeit gestaagd. Krijgen we zometeen net zoiets als hyves en facebook..iedereen stapt over van de NL variant naar de internationale variant? Of is iedereen slim genoeg om direct de internationale variant te gebruiken 🙂

 25. Dit gaat niet werken. En als het wel gaat werken, niet voor lang. FourSquare groeit als kool en komt straks met een Nederlandse versie (net als Facebook) en verdringt dan Feest.je (net als Hyves binnen drie jaar verdrongen wordt).

 26. werkt dit via GPS ofzo dus als je op een spot bent kan je alleen inloggen als je ook daadwerkelijk daar bent (geweest)? of hoe werkt het dan

 27. @Gonny van der Zwaag: Ik ben benieuwd, hoop dat we dan vanmiddag wat meer weten over wat deze dienst bijzonder maakt tov foursquare. Altijd leuk als NL partijen iets proberen te bereiken, had alleen liever gezien dat ze toch de focus meer internationaal hadden gelegd. Nederlandse markt lijkt me erg klein om dit in op te zetten en goed draaiende te krijgen!

 28. Heb de app even gedownload en beetje rondgekeken. Concept wise niets vernieuwends als ik het zo zie. Het lijkt echt een 1 op 1 kopie van Foursquare.
  En de features die dan ‘anders’ zijn ten op zichte van Foursquare (voor zover we weten dan) maken de app alsnog niet echt relevant als je het mij vraagt.

  De UI ziet er wel goed uit moet ik zeggen.

  Afwachten en zien of het een succes gaat worden.

 29. Aardige (web)applicatie als ik het zo even kort getest heb. Al voelt het voor mij wel als één kopie aan. Erg benieuwd wat ze vanmiddag nog bij TNW te vertellen hebben over de extra meerwaarde voor gebruikers t.o.v. andere services.

  Tevens vind ik het jammer dat de focus vooral op Nederland/feestjes ligt en dat dit niet breder getrokken is. Je wilt tenslotte ook bij bijvoorbeeld sportevenementen, concerten, vakanties en conferenties laten zien dat je er bent en je foto’s/commentaar delen.

  Vormgeving is het wel aardig opgezet. Beter dan FourSquare en een prima tegenstander voor Gowalla. Al werkt de laatst genoemde met net iets meer detail voor het oog.

 30. Manman, alsof een amerikaans bedrijf moeite gaat stoppen in nederland.

  Wees blij dat er een Nederlandse applicatie is.

 31. @Flugel:
  Foursquare voldoet prima. Je kunt toevoegen wat je wil. Zou niet weten waarom ik nu ineens feest.je moet gaan gebruiken. Omdat het in het Nederlands is? :’)

 32. Lijkt werop dat ze dezelfde zwakke schakel van Foursquare hebben overgenomen. Je kan namelijk gewoon op elke plek in-checking al ben je niet binnen een bepaalde straal. Gowella heeft dit wel beperkt tot 500-600m.

 33. @Flugel: Blijkbaar wel. Aangezien Amsterdam de eerste stad buiten de VS was die Foursquare ondersteunde 😉

 34. Origineel geplaatst door Flugel
  Origineel geplaatst door Erik Dolor: @Niek Beekmans :En er is zeker nog steeds geen manier om 3g te krijgen op je iTouch? ^^ helaas, had het graag gebruikt…Tsjah, ik wilde dat mijn laptop ook kon vliegen, maar dat kan ook nog steeds niet. Datzelfde geldt ook voor mijn fiets die geen taarten kan bakken.Snap alle problemen van een kopie niet. Als alle nl gebruikers dit gaan gebruiken? Lijkt me dat bedrijven, winkels etc. Eerder korting gaan geven bij feest.je als bij foursquare?

  Kortingen zat in tijdschriften en andere rommel. Heb je deze app niet voor nodig. En als dat enkel de reden zou zijn om deze app te gebruiken…tsja…. Ik zit daar persoonlijk niet zo op te wachten.

  Mensen die Foursquare moeilijk vinden te gebruiken moeten misschien eerst hun kader-opleiding afmaken alvorens zij beginnen te ‘iPhonen’. Kom op zeg.

  We zeiken wel als Android even een kopietje maakt van iPhone OS en alles daar omheen, maar een goedkope rip-off van Foursquare is ineens heel interessant? Moet maar eens afgelopen zijn.

 35. .. @FrankvanManen: Jij zit zeker in het PR team van Feestje. Met je App store review en berichtjes hier. Ze zijn namelijk niet erg water dicht.

  Nee.

 36. Kun je nu echt niks origineels toevoegn ??? Sombere harries … Fop ondernemers.
  Zelfde als die gasten van Yunoo (=Mint)

 37. Het idee is leuk, maar dus echt niet origineel.
  Als het niet BVV was geweest die hem had opgezet dan had t waarschijnlijk ook niet zo veel publiciteit ontvangen.

  Maar ik begrijp echt niet waarom deze heren met zo veel ervaring met ondernemen op internet niet eens een paar originele/vernieuwende features bedacht hebben. Dit is inderdaad een exact kopie van foursquare. Ruikt naar, ik heb een naam dus ik kan opzetten wat ik wil en t zal toch wel een succes worden… hmmmm, dat kan nog wel eens gaan tegenvallen…

  Maar desalniettemin wens ik ze veel succes met feest.je!Moge het ze een feest.je worden :).

  Ps: ik hou wallti.com in de gaten, zo heb ik gelezen dat dit een verbeterde vernieuwde, met veel extra features, foursquare ‘killer’ wordt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.