Feest.je lanceert iPhone-applicatie: leuke spots ontdekken

De Nederlandse dienst Feest.je is vanavond gelanceerd via een iPhone-applicatie. Net als bij Foursquare en Gowalla moet je op allerlei plekken inchecken.

feest.jeEerder schreven we op iPhoneclub al over Feest.je, de Nederlandse variant op Foursquare en Gowalla. Morgen wordt de dienst officieel gelanceerd op The Next Web, maar de bijbehorende iPhone-applicatie is nu al in de App Store te vinden. Het plan om alles tot de lancering geheim te houden, gaat niet lukken: we kregen al diverse nieuwstips van mensen die de applicatie hadden ontdekt in de App Store (met daarbij de waarschuwing dat je nog geen account kon aanmaken). Inmiddels lukt inloggen bij de meeste mensen wel, maar er is geen garantie dat alles werkt.


Feestje iPhoneDoor de te vroege lancering weten we ook meteen wat de insteek van Feest.je is: het lijkt inderdaad in veel opzichten op Foursquare, waarbij je deze keer geen ‘mayor‘ maar ‘koning‘ kunt worden van een bepaalde (horeca)plek en zo gaandeweg een koninkrijk opbouwt.

Wie wel eens Foursquare/Gowalla heeft gebruikt zal veel elementen herkennen:

  • Je moet inchecken op diverse plekken om punten te scoren.
  • Je krijgt notificaties als je vrienden ergens inchecken.
  • Je verdient medailles als je een bepaalde handeling hebt uitgevoerd (bijvoorbeeld de medaille ‘Stapper’ als je op 10 spots bent geweest.

Het hele ritueel van vrienden zoeken, uitnodigen en een lijst met volgers opbouwen begint bij Feest.je weer opnieuw. Bij Feest.je kun je natuurlijk ook favoriete spots bij jou in de omgeving ontdekken. Daarnaast kun je als bezoeker een waardering geven over een spot waar je bent geweest.

Feest.je bevat informatie over bars, restaurants, koffieplekken, broodjeszaken en andere spots. Mensen die het meest in een bepaald café of een bepaalde snackbar komen krijgen de (twijfelachtige?) eer om koning te worden. In de VS biedt Foursquare aan deze persoon vaak leuke extra’s aan, zoals een gratis pizza of 20% korting op een biertje. Het is de vraag of dat bij Feest.je straks ook het geval is.

Downloaden: Feest.je (gratis)

Reacties: 39 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.