FarmVille komt naar iPhone en iPad

FarmVille komt ook op mobiele platformen beschikbaar. Een woordvoerster van Zynga, eigenaar van FarmVille, heeft dat bevestigd.

farmville iphoneFarmVille is op Facebook extreem populair. In deze game moet je een boerderij runnen: je verbouwt landbouwproducten en zorgt dat je dieren een goede verzorging krijgen. Het spel bestaat sinds juni 2009 en er zijn al meer dan 80 miljoen spelers, waarvan er 32 miljoen dagelijks terugkomen om hun boerderij te beheren. Nu zijn er ook plannen om FarmVille mobiel aan te bieden, op iPhone, iPad en Android.


Eerder waren de domeinnamen farmvilleandroid.com, farmvilleipad.com, farmvilleiphone.com en farmvillesms.com al vastgelegd, ontdekte de blog Superannuation. Deze domeinnamen waren allemaal deze maand geregistreerd door DNStination, hetzelfde bedrijf dat ook de website www.farmville.com heeft vastgelegd. Een woordvoerder van Zynga, de eigenaar van FarmVille, bevestigde de plannen tegen Mashable.com: “Zynga plans to expand to various mobile platforms.”

farmville mobile

Zynga biedt de game gratis aan en verdient geld met de verkoop van virtuele spullen. Het in San Francisco gevestigde bedrijf maakt ook de populaire game Mafia Wars. Tot nu toe zijn deze games vooral populair op Facebook, maar spellen als We Rule en Touch Pets Dogs hebben laten zien dat het model ook op de iPhone werkt. FarmVille is niet zozeer een game, maar een sociale omgeving, waarin je constant wordt aangemoedigd om te blijven spelen en kadootjes aan je vrienden te geven. De game werd in vijf weken bedacht en ontwikkeld met zoveel mogelijk kant-en-klare componenten. Het team bestond uit zes webontwikkelaars, drie designers en twee artists. In de eerste 24 uur na lancering hadden ze al 18.000 spelers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.