Facebook’s vrienden-dichtbij-zoekfunctie ook op iPhone te gebruiken (update)

Facebook heeft de functie 'Zoek vrienden in de buurt' geïntroduceerd. Het is ook op de iPhone te gebruiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

facebook logoFacebook heeft dit weekend een nieuwe locatiefunctie toegevoegd, die je mobiel kunt gebruiken: Find Friends Nearby. Daarmee kun je gemakkelijk vrienden toevoegen, als ze in de buurt zijn. Als je op een feestje bent en nieuwe mensen ontmoet hoef je niet meer de naam in te tikken, maar kun je meteen de profiele zien van mensen in de buurt. De andere persoon moet dan wel de Find Friends Nearby-pagina open hebben.

Vervolgens hoef je alleen nog maar op het plusje te drukken om elkaar als wederzijdse vriend toe te voegen. Facebook-engineer Ryan Patterson bouwde FFN samen met een collega tijdens een hackaton.

facebook find friends nearbyAanvankelijk heette de functie ‘Friendshake’, maar uiteindelijk werd gekozen voor Find Friends Nearby. De functie heeft geen overeenkomst met Find My Friends an Apple, waarbij het de bedoeling is om de locatie van reeds bestaande vrienden te tracken. Zo kun je zien of een bepaalde vriend thuis is of al is aangekomen op de plek waar je zou afspreken. Bij Facebook’s Find Friends Nearby gaat het om nieuwe mensen die je ontmoet, waarbij beide personen al samen op de zelfde locatie zijn en onderling Facebook-vrienden willen worden. FFN is mogelijk ontwikkeld met hulp van Glancee, een bedrijf dat Facebook in mei overnam. Bij Glancee ging het erop mensen met gelijksoortige interesses te vinden. Glancee is nu niet meer beschikbaar, maar wie dergelijke functionaliteit wel ziet zitten kan gebruik maken van Highlight. Deze app heeft ook integratie met Facebook, maar wordt gemaakt door een zelfstandig bedrijf.

Je kunt de nieuwe functie zelf testen:

  1. Open de mobiele app of start de Safari-browser en ga naar m.facebook.com.
  2. Ga naar Menu (drie streepjes linksboven) > Apps > Vrienden zoeken.
  3. Tik op ‘Andere hulpprogramma’s’.
  4. Je krijgt nu een lijstje met opties te zien. Tik op ‘Vrienden in de buurt zoeken’.
  5. Wacht tot anderen bij jou in de buurt deze pagina ook geopend hebben; pas dan zijn ze zichtbaar.
Na nog geen 24 uur lijkt Facebook de nieuwe functie weer te hebben ingetrokken. Ga je naar m.facebook.com/friendshake, dan is de pagina met meer informatie ook niet meer te vinden. Als verklaring gaf Facebook, dat het nog geen officiële release was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2012, 22:22
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.