Street Museum NL legt een laagje geschiedenis over Noord-Holland

Street Museum NL laat je met een virtuele laag bovenop de echte wereld foto's van vroeger zien van de plek waar je staat en naar kijkt. Je kan gidsen van Street Museum downloaden in meerdere steden en streken in Noord-Holland.

Street Museum NL headerStart. Ontdek Noord-Holland. Dat is de eerste grote actieknop die je tegenkomt in Street Museum NL, een applicatie van ontwikkelaar MediaMonks die van steden en streken in de provincie één groot openlucht museum maakt. Je downloadt een regio in de app van enkele MB’s groot en vervolgens kan je met je telefoon in de aanslag via augmented reality het gebied van vroeger zien op de plek van nu.

Street Musem NL aandachtspunten HoornDat kan met de functie Camera. Je werpt je iPhone op alsof je een foto wilt maken en afhankelijk van de kijkrichting, laat de app (indien beschikbaar) een historisch beeld zien van dezelfde omgeving. In Amsterdam is de kans het grootst dat je dat met succes doet: daar zijn in het centrum alleen al meer dan 99 historische beelden op te roepen. Het grappige is dat je die echt als virtuele laag bovenop de echte wereld ziet, Als er geen historisch beeldmateriaal in de omgeving is, laat de app dat weten en wordt de cameramodule niet opgestart.

Street Museum NL scanner over de grachtAls je nul op het rekest krijgt, is het handig om te zien waar de bezienswaardigheden zijn. Dat kan met het tabblad Kaart, dat de locaties vastlegt op een Google Maps-kaart en met pijltjes aangeeft waar je de oude beelden ziet. Je kan die foto’s ook meteen bekijken door een pijltje te selecteren. De app geeft van tevoren keurig een waarschuwing dat je internetdata verbruikt op het moment dat je de kaart opent.

Ter aanvulling op het ‘museum’ gedeelte, kan je ook toeristische informatie in de app laden, waarna je met knoppen fietsverhuur, VVV-kantoren en bars en restaurants kan vinden. Die gegevens komen pas vrij na een aparte download in het downloadmenu. Street Museum NL kan behalve in het Nederlands, ook in het Engels geraadpleegd worden.

Downloaden: Street Museum NL (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2012, 22:02
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen amsterdam, augmented reality, geschiedenis, museum, noord-holland

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.