Facebook Messenger voor iPhone laat voortaan zien welke vrienden online zijn

Facebook Messenger heeft een update gekregen en geeft aan welke vrienden online zijn om te chatten. Ook kun je makkelijker berichten wissen en krijg je notificaties.

facebook messenger icoonFacebook Messenger voor de iPhone heeft vanavond een update gekregen. In de vernieuwde app kun je snel tussen meerdere chatgesprekken wisselen. Je krijgt een notificatie zodra er een bericht binnenkomt in een conversatie die niet in beeld is. Bij de vriendenlijst is voortaan te zien wie online is en met een veegbeweging kun je berichten wissen. In de app zijn bovendien grotere foto’s te zien, een ontwikkeling die we ook al elders in de mobiele app en op de mobiele website van Facebook zagen. Nieuw is ook dat je voortaan vrienden van vrienden kunt betrekken bij een gesprek.

facebook messenger screenIn de app zijn tenslotte nog enkele bugs gefixt en er is geprobeerd om de performance van de app wat op te krikken. In de praktijk merk je dat aan sneller laden van de app, sneller navigeren en verzenden van berichten en betrouwbaarder push notificaties. Maar het meest nuttig is de functie om te zien wie er aanwezig is, zodat je geen loze gesprekken begint tegen mensen die Facebook Messenger al lang aan de kant hebben gezet. Net als bij apps als WhatsApp krijg je ook leesbevestigingen, waardoor Facebook Messenger een volwassener IM-app is geworden.

Eerder vandaag meldden we nog dat Facebook’s ‘Find Friends Nearby-functie al na 24 uur weer is verdwenen. Met deze functie kon je in de Facebook-app en op de mobiele website zien welke Facebook-gebruikers in de buurt zijn, zodat je nieuwe vrienden gemakkelijk kunt toevoegen. Maar Facebook gaf aan dat de nieuwe functie nog niet officieel beschikbaar is.

Downloaden: Facebook Messenger (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2012, 23:19
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.