iOS game-update: trailer van Where’s My Perry, God spelen in Velocirapture en Centipede Origins

Wordt Where's My Perry een groter succes dan onlangs uitgebrachte opvolgers van Flight Control, Angry Birds en Temple Run? De opvolger van Where's My Water komt deze donderdag uit voor de iPhone en iPod touch.

GU MA Where's My Perry logo iPhoneWe verklappen alvast dat de Trailer van de Dag geen filmisch meesterwerk is, je niet in de gameplay van een game sleept of een onuitwisbare indruk achterlaat. Maar het is wel groot en goed nieuws op het gebied van iOS-games. Where’s My Perry, de opvolger van Where’s My Water, verschijnt naar alle verwachting al deze donderdag! Tot die tijd kan je de ‘hand des oordeels’ spelen in Velocirapture en wormpjes schieten als een tuinkabouter.

Atari doet het weer: Centipede Origins

GU MA Centipede Origins iPhone iPod touchAtari is een van die drie grote gamesuitgevers die maar niet uitgepraat raakt over haar eigen roemrijke verleden (Namco en Sega zijn de anderen, mocht je je dat afvragen). De uitgever brengt op jaarbasis meerdere remakes uit van klassieke oude spelletjes uit de ooit zo succesvolle gamesstal, waar Steve Jobs overigens ook ooit werkte. Centipede was uit die stal het spelletje waarin je wormpjes schoot in beeld totdat het scherm vol was. Elk wormpje dat je schiet, verandert na zijn dood in gesteente waar het volgende wormpje weer langskomt. Zo bouw je als het ware het speelveld vol totdat je geen ruimte meer hebt, al zijn er natuurlijk genoeg trucjes om je daarmee te helpen. Belangrijker is dat je tijdens je schietmissie ook nog wordt belaagd door monstertjes die je niet moet aanraken. Was het spel ooit nog volledig abstract met blokjes en rondjes; nu ben je zelf een kabouter en reken je af met de wormen op wel heel fel gekleurde modder- en grasvelden. Dat laatste is een beetje de achilleshiel van het geheel, want hoewel het decennia oude spelconcept nog wel onderhoudend is, vereist het kleurenpalet wel heel erg dichtgeknepen oogjes.
Downloaden: Centipede Origins (€0,79, universele app)

Dino’s doden doe je zelf: Velocirapture

GU MA Velocirapture iPhone iPod touchWel eens een iPhone-game gespeeld die bijna explodeerde van de kleuren, chaos, en rariteit? Eentje die uitstraalt ‘Ik had ook een MTV-promo kunnen zijn?’ Aardige kans dat die afkomstig is van de uitgever Adult Swim Games, die al een tijdje van de daken schreeuwt met opvallende spelletjes maar er niet zoveel succes mee scoort. Velocirapture is opnieuw een take op een bekend genre, en ditmaal dienden Fruit Ninja en god-games als uitgangspunt. In het spel ben je de hand des oordeels, of bedien je die in ieder geval. Je bepaalt ‘zelf’ wie de allesverwoestende hand overleeft en wie niet. Aldus pak je mensen op om te redden en maak je korte metten met ander tuig dat een poging zal doen om je hand te bereiken en andere mededingers onder de voet te lopen. Je krijgt daarvoor steeds meer middelen ter beschikking en ook de tegenstand wordt natuurlijk steeds heftiger – zeker in de Endless modus waarin je domweg zo lang mogelijk moet overleven. Lees: niet teveel verkeerde keuzes moet maken en te nalatig daarin zijn. Voor de spelers die liever levels af vinken is er ook nog een Story-modus.
Downloaden: Velocirapture (€0,79, introductieprijs, universele app)

Trailer van de Dag: Where’s My Perry?

GU MA Where's My Perry iPhone screenshot“Hij komt eind juni” aldus Disney over de opvolger van Where’s My Water. Laten we dat even vertalen: het vervolg op het enorm populaire krokodil-wil-in-bad-spelletje verschijnt deze donderdag. Boem. Ben je er klaar voor? Where’s My Perry bevat Perry het vogelbekdier uit Disney’s tekenfilmserie Phineas & Ferb en verandert het concept van een hoofdpersoon die in bad wil, niet. Qua gameplay kan je in de lijn van de voorganger denken met wat meer elektronische gadgets en lasers om het water allerlei kanten op te sturen. Stoom en ijs zullen twee erg belangrijke rollen in de gameplay gaan opeisen. We zijn benieuwd hoe goed de opvolger van Where’s My Water het gaat doen. Recent uitgebrachte vervolgen op andere grote franchises, zoals Temple Run Brave, Flight Control Rocket en Angry Birds Space, lijken nog niet zo aan te slaan als hun originelen voorheen.

De koopjeshoek

De leukste tijdelijke aanbiedingen op gamesgebied voor de iPhone en iPod touch zijn:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2012, 20:15
Categorie Games
Onderwerpen kopen, where's my perry, where's my water

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.