Facebook maakt iOS-apps installeren vanuit reclamebanners mogelijk

Facebook maakt het nu mogelijk om apps te installeren vanuit de Facebook-app, zonder deze te verlaten. Het werkt alleen in iOS 6 en hoger.

reclamebanner ipadFacebook heeft vandaag op het ontwikkelaarsblog aangekondigd dat je voortaan apps kunt installeren vanuit reclamebanners. Het gaat daarbij om banners die reclame maken voor mobiele apps, waarbij je de apps kunt installeren zonder de Facebook-app te verlaten. De functie is alleen beschikbaar voor mensen die iOS 6.x hebben geïnstalleerd. Je wordt niet langer doorgestuurd naar de App Store. Het werkt als volgt: je krijgt een advertentie in beeld, ziet een app die je wel wilt hebben en klikt erop.

Er verschijnt nu een dialoogvenster die eruit ziet als de pop-ups die je in de App Store ziet. Als je nu aangeeft dat je de app wilt installeren hoef je alleen maar je wachtwoord in te vullen. Je kunt daarna zonder verdere onderbreking doorgaan in de Facebook-app.

De functie is mogelijk dankzij een optie in de API van Apple, die niet voor alle ontwikkelaars beschikbaar is. Er komen nog meer functies voor adverteerders bij, zoals de mogelijkheid om sneller reclamebanners aan te passen via het app-dashboard en gedetailleerde statistieken over de geïnstalleerde apps per leeftijdscategorie, geslacht, land en dergelijke (zie hieronder).

Downloaden: Facebook (gratis, universeel, iOS 4.3)

facebook stats

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2012, 22:44
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, reclame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.