NikeFuel Missions: eerste game met NikeFuel-punten

Nike heeft Nike Missions aangekondigd, een sportgame waarbij je punten verdient via de Nike+ Running-app, de NIke Fuelband en meer.

nike missions 1Nike heeft vandaag NikeFuel Missions aangekondigd, de eerste game die gebruik maakt van de NikeFuel-punten die je met lichaamsbeweging kunt verdienen. Hoe meer punten je verdient, hoe sneller je naar het volgende level in de game gaat. Je kunt hiervoor gebruik maken van de iPhone-app van Nike+ of de Nike FuelBand, maar de iPod nano, SportWatch GPS, SportBand en Nike+ voor Kinect zijn er ook geschikt voor. Tijdens de missies kom je bekende atleten tegen zoals Calvin Johnson, Allyson Felix, Alex Morgan en Neymar Jr., die je tips geven hoe je het snelst mogelijk naar het volgende level komt.

Nike kondigde laatst ook al het Nike+ Accelerator-programma aan, waarmee ontwikkelaars toepassingen voor Nike+ kunnen maken.

nike missions 2Zodra je inlogt via de hieronder genoemde link krijg je te zien welke apps en apparaten je aan je Nike-account hebt gekoppeld. Je kiest bijvoorbeeld de Nike+ Running-app, klikt naar de vervolgpagina en moet daarna een aantal dingen aanvinken (onder andere om toestemming te geven dat Nike je foto en andere gegevens mag gebruiken en dat je daar geen betaling voor krijgt). We raden daarom aan om het even goed te lezen. Eventueel kun je ervoor kiezen om privé te spelen, maar dan sta je er wel alleen voor.

In de browser krijg je vervolgens de spelomgeving te zien, met filmpjes waarbij je meteen ook sluikreclame te zien krijgt voor allerlei Nike-kleding. Missie 1 houdt in dat je in 30 minuten 200 Nike-punten (Easy) moet zien te verdienen. Ben je geoefende sporter, dan kun je ook kiezen voor 300 (Medium) of 450 punten (Hard). De rest van de missies mag je zelf ontdekken. De game is niet vanuit de app te bekijken. Je zult dus regelmatig naar de browser moeten gaan en gelukkig heeft Nike de game ook geschikt gemaakt voor mobiel gebruik.

Om mee te doen ga je naar Nike Missions en installeer je de app Nike+ Running als je geen FuelBand hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2012, 22:23
Categorie Sport
Onderwerp nike

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.