Cubasis: iPad-versie van Cubase voor de serieuze muzikant

Ben je muzikant en loop je tegen de grenzen van Garageband aan, dan heeft het zin om eens te kijken naar Cubasis. Deze ‘basisvariant’ van het alom bekende Steinberg’s Cubase is speciaal aangepast voor de iPad. Cubasis bevat veel functies die je uit Cubase kent, maar dan op een manier die het toegankelijk maakt via […]

cubasis ipadBen je muzikant en loop je tegen de grenzen van Garageband aan, dan heeft het zin om eens te kijken naar Cubasis. Deze ‘basisvariant’ van het alom bekende Steinberg’s Cubase is speciaal aangepast voor de iPad. Cubasis bevat veel functies die je uit Cubase kent, maar dan op een manier die het toegankelijk maakt via een touchscreen. Eigenlijk is Cubasis een digitaal audio-werkstation die meerdere sporen ondersteunt. Er zitten 300 loops en 70 virtuele instrumenten in, zodat je onderweg kunt componeren. Ook kun je muziekbestanden uit de desktopversie van Cubase importeren. Klinkt als niet echt goedkoop? Dat klopt, want Steinberg vraagt €44,99 voor deze app. Maar je krijgt dan ook wel wat.

Cubasis is geschikt voor audio- en MIDI-bestanden en werkt op alle iPads, behalve de eerste generatie. Bij de polyfonische functies heb je op de iPad 2 en iPad mini ondersteuning voor 48 stemmen en op de derde en vierde generatie iPad ondersteuning voor 64 stemmen. Je kunt zoveel audio- en MIDI-tracks toevoegen als je wilt. Maar wil je je project exporteren, dan heb je wel Cubase 6.5 of 7, Cubase Artist 6.5 of 7 of Cubase LE AI Elements 6 en hoger nodig. Exporteren naar Dropbox, SoundCloud en AudioCopy of versturen via e-mail kan ook.

Downloaden: Cubasis (€44,99, iPad, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2012, 23:15
Categorie Muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.