Facebook brengt Page Manager-app voor iPhone uit in beperkt aantal landen

Facebook heeft in diverse Engelstalige landen de Facebook Page Manager uitgebracht. Met deze app kun je je merk- of bedrijvenpagina op Facebook beheren, zonder dat
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

pages managerFacebook heeft een speciale app uitgebracht voor mensen die beheerder zijn van een Facebook-pagina. Het gaat daarbij specifiek om pagina’s rond een bepaald merk of een organisatie. Met Pages Managers kan de beheerder in contact blijven met het publiek en meerdere pagina’s tegelijk bijwerken. Zo kun je foto’s en updates op de pagina publiceren en waarschuwingen krijgen wanneer er iets nieuws gebeurt op de pagina. Je kunt in actie komen en commentaar geven terwijl je onderweg bent. Alle Facebook Pages zijn vanuit deze ene app te beheren en je kunt ook meteen kijken naar de statistieken van Page Insights.

Na het inloggen met je Facebook-gegevens heb je toegang tot alle Pages waarvan jij beheerder bent. Vanuit de standaard Facebook-app heb je ook wat mogelijkheden om met merkpagina’s te werken, maar dit werkt iets omslachtiger.

Update: De app verscheen vannacht voor het eerst in de App Store in Nieuw-Zeeland en Canada. Het wachten is nog op een verschijning van de app in de Amerikaanse en Europese App Stores.

iphone facebook pagesQua uiterlijk is Pages Manager in grote lijnen vergelijkbaar met de normale Facebook-app (en heeft dan ook dezelfde nadelen). Groot pluspunt is dat je toegang hebt tot je Insight-gegevens en dat je in grotere bedrijven niet meer het probleem hebt dat medewerkers met hun privégegevens vanuit de normale Facebook-app toegang moeten krijgen, met het risico dat een posting op de verkeerde plek terechtkomen.

Facebook Pages Manager heeft aan de zijkant een paneel met toegang tot de meeste onderdelen. Je kunt zien wie recent jouw Page heeft ‘geliked’ en welke notificaties er klaarstaan, maar er is geen toegang tot berichten. Dat is jammer, want via de apart verkrijgbare Facebook Messages-app krijg je óók geen toegang tot de berichten van een merkpagina. De app toont ook niet de headerfoto van je merkpagina en een iPad-versie is er evenmin.

Downloaden: Facebook Pages Manager (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 14:11
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.